MAE nu a precizat motivul, dar această perioadă coincide cu minivacanţa de Rusalii, când mulți români aleg să meargă în vacanță în Bulgaria sau Turcia, ceea ce determină o creștere semnificativă a traficului prin punctele de frontieră, atât la ieșirea din România către Bulgaria, cât și la întoarcerea în România.

„În cazul cetățenilor români care aleg să revină în România, prin PTF Ruse, MAE recomandă acestora să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 euro sau 4 leva, ori să efectueze plata cu cardul bancar. Astfel, timpii de așteptare pentru procesarea și eliberarea documentelor justificative (chitanțe, facturi, bonuri fiscale) pot fi diminuați considerabil”, a transmis ministerul.

De asemenea, la vama bulgară există centre de colectare a taxelor sau amenzilor de circulație aplicate în Bulgaria și rămase restante. „În cazul în care cetățenii români se află într-una dintre aceste situații, aceștia vor fi obligați să își achite toate debitele către statul bulgar, plata urmând a fi efectuată numai cu card bancar”, a precizat MAE.

Pentru evitarea creșterii timpilor de așteptare, MAE recomandă folosirea pentru intrarea în România și celelalte puncte de trecere a frontierei situate la granița cu Bulgaria: Vidin – Calafat, Kardam – Negru Vodă, Silistra – Ostrov Călărași, Dobromir – Krushari și Kainardzha – Lipnița.

Urmărește-ne pe Google News