Iscusinta culinara imbinata cu imaginatia pot da nastere unor feluri de mancare pe care putini gurmanzi le-ar dori in farfurie. Crude, fierte, prajite sau alterate, cateva delicatese din intreaga lume au reusit sa intre in topul celor mai ciudate mancaruri, realizat de un grup de specialisti americani. Chiar daca par decupate dintr-un film de groaza, aceste preparate pot fi gustate in unele dintre cele mai sofisticate restaurante.
Balut – Filipine, Cambodgia
Filipinezii si cambodgienii prefera ouale de rata bine facute. Si asta nu inseamna ca le gatesc timp indelungat, ci le fierb dupa ce au fost clocite, iar puiul din interior are deja pene si cioc. Conform celor care s-au delectat cu acest fel de mancare, pe nume Balut, puiul pregatit astfel este crocant si foarte gustos.
Casu Marzu – Italia
Facut din cel mai proaspat lapte de vaca, Casu Marzu se lasa cateva zile la temperatura camerei si se adauga ingredientul de baza: oua de musca.
Escamoles – Mexic
Escamoles e un preparat foarte scump, ce are drept ingrediente principale viermi si oua de insecte.
Lutefisk – Norvegia
Lutefisk e un preparat pe baza de cod, o specie de peste, care se tine la macerat cateva saptamani in lesie, o solutie din soda caustica, folosita de romani la realizarea sapunului de casa.
Vin cu pui de hamster – Coreea de Sud
Vinul spumant, cel mai apreciat in estul Asiei, are in sticla pui de hamster care ajuta la fermentatie si confera licorii o savoare deosebita.