Le place la noi şi regretă că timpul şi banii nu le permit să ne viziteze ţara. “România e foarte frumoasă. Oamenii sunt prietenoşi, dar preţurile sunt cam ridicate, iar angajatorii – neserioşi, nu ne plătesc la timp”, ne-a spus supărat Pereira (50 de ani).
Pentru că stau prost cu banii, nu-şi permit să vorbească la telefon decât de două ori pe lună cu familiile şi ard de nerăbdare să se întoarcă acasă. Chiar dacă ei sunt nemulţumiţi, noi ar trebui sa fim fericiţi pentru că, în sfârşit, cineva ne face canalizările.
Locuiesc sub podul Otopeni
Dorm în barăci, sub podul de la Otopeni. Sunt izolaţi de lume, fără televizor şi supravegheaţi în permanenţă de agenţii unei firme de pază.
Cum au ajuns în România
“Am venit în România din ianuarie, cu o firmă care plasează forţă de muncă. Ne-am înţeles pentru 700 de dolari pe lună şi am primit 500 de lei”, ne-au spus muncitorii indieni. Au semnat un contract de muncă pe un an, pe post de electricieni, însă lucrează pe şantier ca muncitori. “Se ocupă de canalizare, (înlocuirea ţevilor de apă, gaze)”, ne-a spus şi Liviu Bulgaru, inginerul şantierului unde lucrează străinii.
fotografii: Gabi Pătruţ
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro