20 de indivizi îmbrăcaţi în negru şi având arme automate au pătruns, duminică noaptea, în unitatea de producţie din oraşul brazilian Campinas, statul Sao Paulo, a gigantului electronic sud-coreean, în vreme ce în fabrică se aflau 100 de angajaţi.
Unii dintre muncitori au fost luaţi ostatici de infractori, în timp ce ceilalţi au fost lăsaţi să muncească în continuare, fiindu-le confiscate bateriile de la telefoanele mobile, pentru a nu putea să anunţe poliţia.
Potrivit martorilor, hoţii au stat trei ore în fabrică şi s-au dus direct unde se aflau mărfurile cele mai scumpe. Infractorii au încărcat şapte camioane cu peste 40.000 de dispozitive electronice, printre care tablete, notebook-uri, laptopuri şi smartphone- uri, în valoare de circa 36.000.000 de dolari, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.
Poliţiştii care investighează jaful cred că hoţii au avut ajutor din interiorul fabricii, anunţând că în cursul acţiunii nu a fost rănit nici un angajat şi că deocamdată nu au reuşit să identifice nici un suspect. Un purtător de cuvânt al companiei Samsung din Sao Paulo a confirmat incidentul, precizând că se cooperează cu poliţia pentru a fi descoperiţi infractorii, fără o oferi însă mai multe detalii.

Urmărește-ne pe Google News