Pentru ca micuții fără părinți să se poată bucura așa cum se cuvine de sărbătorile de iarnă, autoritățile județului s-au gândit să le dea posibilitatea celor din centre să împodobească un brad. Un lucru atât de simplu, de obișnuit într-o familie, dar care poate avea o însemnătate imensă pentru cineva care nu știe ce înseamnă căldura din casa părintească și grija mamei.
Un copil abandonat pentru care un centru de plasament înseamnă „acasă” poate nu a avut niciodată ocazia să împodobească un brad, în prag de sărbători de iarnă. Fără a avea parte de căldura unui cămin, de mângâierea mamei, fără să simtă miros de cozonaci ori să spere la un cadou de Crăciun, copiii din centre se pregătesc și ei de sărbătoare, după posibilități.
Unii sunt poate mai norocoși, pentru că în perioada de dinaintea Crăciunului, oamenii cu suflet mare vin acum mai mult ca oricând cu pachete cu cadouri, cu hăinuțe sau cu jucării. Alții se bucură de orice fel de dulciuri care le sunt oferite în zilele de sărbătoare.
Marți, aproximativ 40 de copii care trăiesc în centrele de ocrotire socială din Buzău au avut bucuria pe care unii dintre ei nu au mai trait-o până acum: aceea de a împodobi un brad. Însoțiți de două îngrijitoare, copiii au venit plini de emoție și bucurie în curtea Muzeului Județean Buzău, acolo unde autoritățile buzoiene au adus din timp un brad falnic de vreo patru metri, de la Direcția Silvică Buzău, numai pentru ca acești copii să poată simți și ei minunea împodobirii pomului de Crăciun.
De la copii de grădiniță până la adolescenți de clasa a VIII-a, copiii din centrele de plasament s-au așezat cuminți în jurul bradului și cu mâinile tremurânde de emoție și dorință au așezat pe rând fiecare glob în pomul de Crăciun.
::placeholdeR–>
Mirați de faptul că sunt fotografiați și filmați, copiii au continuat să împodobească bradul, lucru pe care mulți dintre ei nu- mai făcuseră până atunci.