Mai exact, dacă în 2015 peste 1.200 de persoane beneficiau de mese la Cantina de Ajutor Social, după introducerea obligativității prestării de ore de muncă în folosul comunității, numărul lor a scăzut la mai puțin de 400.
„Conform hotărârii aprobate la Ploiești, persoanele apte de muncă trebuie să presteze ore în folosul comunității, dacă sunt beneficiari ai rațiilor de mâncare la Cantina de Ajutor Social. Imediat după introducerea acestei reglementări, numărul beneficiarilor s-a redus la 700 de persoane, iar de anul acesta în evidențe figurează numai 382 de persoane beneficiare ale unei mese zilnice la Cantina de Ajutor Social, pentru că mulți nu au vrut să muncească în folosul comunității”, a declarat Dan Dinu, directorul ASSC Ploiești, pentru Observatorul Prahovean.
La Ploiești, valoarea rației de hrană pentru o persoană este de 12 lei/zi, respectiv în valoare de 84 de lei pe săptămână. Pentru mâncarea lunară, beneficiarii ar fi trebuit să presteze șapte zile de muncă în folosul comunității.
Citește și: Oamenii străzii din Brăila preferă să doarmă în frig decât să facă muncă în folosul comunității
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro