Pas revoluţionar în medicină! Medicii din Australia au implantat unui pacient două vertebre artificial, create cu ajutorul unei imprimante 3D. Astfel, experţii consideră că pe viitor se vor putea realize proteze de acest tip la scarp largă, ceea c ear reprezenta un mare pas înainte în medicină.

Ralph Mobbs, un neurochirurg de la Spitalul Prince of Wales din Sydney, a reuşit o operaţie în premieră mondială. În cadrul unei intervenţii chirurgicale care a durat 15 ore, expertul, ajutat de colegii săi, au implantat unui pacient de 60 de ani, două vertebre realizate din titan, la imprimanta 3D, relatează www.gadgetreport.ro. Pacientul suferă de o formă de cancer foarte rară, care i-a afectat coloana vertebrală. Urmare a operaţiei, în care i-a fost extirpată şi tumora, pacientul va putea din nou să meargă după ce, ani de zile, a fost ţintuit în pat.

Potrivit cercetătorilor, reuşita medicală deschide porţile unei noi ramuri în medicină. În viitor, cele mai multe proteze vor fi proiectate şi realizate la imprimanta 3D, la costuri de câteva zeci de ori mai mici decât a celor clasice.

Foto: www.wired.co.uk

Urmărește-ne pe Google News