„Înainte de 2009 am fost la o acţiune de voluntariat pe situaţii de urgenţă în Germania. Acolo erau zilele land-ului şi a fost prezentantă o maşinuţă pentru copii de 4-5 ani. Imediat mi-a încolţit ideea şi am zis că vom face şi noi aşa ceva la Oneşti. Am prezentat proiectul colegilor, conducerii Inspectoratului şi toţi au fost de acord. Ideea este de a atrage copiii, pentru că noi derulăm numeroase campanii de informare şi prevenire a incendiilor în grădiniţe şi şcoli, pînă la clasa a VIII-a şi nu numai”, a declarat colonelul Ioan Mihalache.
Faţa trabantului a rămas aşa cum era la început. ~n spate însă a fost adaptat după noua destinaţie: i s-a montat un rezervor de apă de 120 de litri şi două butelii de aer care asigură presiunea aerului. Are trei părţi de lucru cu apă: una pe turelă şi două în laterale, cu furtun de tip D. Nu au fost uitate luminile şi sistemul de alarmare. Motorul a rămas cel de la vechiul trabant.
Bucşă are ca princpal scop să îi atragă pe copiii şi să fie mai uşor educaţi şi într-un mod cît mai plăcut pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor. Prezentarea oficială s-a făcut pe 12 septmebrie cu ocazia Zilei Porţilor Deschise la Detaşamentul de Pompieri Oneşti. Imediat a fost invadat de zeci de copii care s-au pozat cu el. Următorul pas al oneştenilor este să facă şi patru – cinci costumaşe de pompieri şi căşti, pentru ca prezentările făcute celor mici să fie cît mai pe gustul lor.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro