Decizia a fost luată după cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operaţie şi care ulterior a murit.
„Am avut o întâlnire cu managementul Spitalului de Urgenţă Bucureşti, care a venit şi a prezentat planul de remediere a neconformităţilor pe care le-au constatat şi care au dus la apariţia acestui eveniment. (…) Planul de revizuire a procedurilor şi protocoalelor în blocul operator ne-a fost prezentat. Ca termen de implementare a acestuia este de 13 ianuarie. Noi vom lăsa să funcţioneze pe noile reguli spitalul timp de o lună de zile, după care vom face un audit pentru a vedea care sunt rezultatele implementării noilor proceduri şi protocoale. Pe 15 ianuarie vom avea o întâlnire cu Consiliul medical din Spitalul Floreasca, cu care vom discuta detalii cu privire la modul în care ei vor raporta respectarea bunelor practici în blocul operator şi în electrochirurgie în mod special”, a afirmat Cepoi.
Potrivit acestuia, suspendarea acreditării la Floreasca nu reprezintă o sancţiune pentru spital, ci „o perioadă” în care activitatea din unitatea medicală „este supervizată” de ANMCS, pentru a vedea cum sunt luate măsuri pentru prevenirea unor efecte adverse asociate asistenţei medicale.
„Vreau să precizez că suspendarea acreditării nu înseamnă neacreditare, nu afectează contractul cu Casa de Asigurări şi nu înseamnă un risc crescut pentru pacienţi, ci, dimpotrivă, înseamnă o creştere a siguranţei pacientului, pentru că în această perioadă spitalul va lucra în colaborare cu Autoritatea de Management a Calităţii, care va supraveghea respectarea bunelor practici în asistenţa medicală în general şi a procedurilor de electrochirurgie în special”, a arătat medicul.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro