Augustin Lazăr a vorbit în interviul acordat Agerpres despre bilanțul Ministerului Public pe anul 2017 și a dat ca exemplu faptul că 35% din inculpații trimiși în judecată au încălat legislația rutieră.

„Inculpaţii trimişi în judecată anul trecut pentru infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice reprezintă 35% din totalul inculpaţilor trimişi în judecată. La fiecare 100 de inculpaţi, 35 sunt trimişi în judecată pentru aceste fapte”, a spus Lazăr, pentru Agerpres.

Procurorul general al României a spus că devină pentru această situație este infrastructura rutieră primitivă din România, dar și educația șoferilor.

„Cu maşini foarte puternice şi tot mai competitive, tot mai speciale, umblăm pe o infrastructură, circulăm pe o infrastructură rutieră primitivă, de acum 100 de ani. Şi atunci, rezultatele sunt cele care se văd. De asemenea, trebuie să umblăm la educaţia oamenilor, tinerii trebuie să înveţe să fie politicoşi în trafic, dar să fie politicoşi şi în viaţa obişnuită. Maniera în care omul se comportă la volan este exact maniera în care a fost el educat acasă şi la şcoală”, a mai spus Lazăr.

Procurorul general al României a atras atenția și asupra faptului că numărul de infracţiuni comise de tineri şi de minori este în creştere. Lazăr a mai spus că șoferii români sunt teribiliști și că dacă „nu au o educaţie adecvată, fac lucruri pe care nu ar trebui să le facă la volan”.

Chiar sâmbătă, 3 martie 2018, un șofer aflat la volanul unei mașini cu numere de Marea Britanie, a încercat să calce un polițist cu mașina, în cartierul Rahova din Capitală. Polițiștii au pornit pe urmele lui și au tras câteva focuri de armă, după ce șoferul nu a oprit la semnalele agenților.


REPORTAJ/Peste 50 de copii dintr-un sat din Vaslui merg 15 kilometri prin zăpadă și ger ca să ajungă la școală

 
 

Urmărește-ne pe Google News