„Aş dori să amintesc punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care spune că un asemenea act normativ va crea un sentiment de insecuritate în public”, a spus Augustin Lazăr, la in trarea în sediul CSM,conform Digi 24.

Procurorul general a reamintit că Ministerul Public a susţinut acest punct de vedere şi în Comisia juridică a Senatului și a precizat că există strategii ale Ministerului Justiţiei şi ale instituţiilor care lucrează în domeniul justiţiei pentru a combate corupţia.

„Ele pot fi văzute site-ul Ministerului Justiţiei, sunt pe cinci ani şi noi trebuie să ne înscriem pe acesta direcţie a strategiilor cunoscute. Eu vă spun care sunt strategiile noastre, să vă spună alţii de ce ar fi benefică”, a mai spus procurorul general al României.

Faptele de corupție au fost scoase din legea grațierii, la cererea PNL și USR. Este vorba despre luarea de mită, traficul de influenţă, darea de mită şi cumpărarea de influenţă. Comisia juridică a continuat, joi, dezbaterile pe legea trimisă de Guvern în Parlament. Senatorii juriști au mai stabilit că abuzul în serviciu și conflictul de interese nu intră sub incidența legii grațierii. În schimb, se vor grația faptele de fals în declarații. Alte infracțiuni care nu se vor grația sunt incitarea la ură, camăta, fraudele la vot și incestul.

 
 

Urmărește-ne pe Google News