„În noaptea de 26 spre 27 decembrie, cetățeanul Coomins Richard Thomas, în vârstă de 27 ani, a intrat în curtea Parlamentului României în jurul orei 04:00, a escaladat un zid de aproximativ 2 metri, a străbătut o curte de peste 100 de metri, a spart un geam al clădirii și a pătruns în clădire, evitând toate inelele de pază ale obiectivului”, a transmis partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu.

„În continuare, a urcat scările până la etajul trei, a străbătut pe întuneric holurile Casei Poporului și ar fi ajuns lângă sala de arme a Serviciului de Protecție și Pază, unde a fost prins de ofițeri ai SPP care au alertat Poliția”, se mai arată în comunicatul AUR.

Infractorul a fost surprins de o cameră exterioară de monitorizare video și putea fi oprit la timp, însă dispeceratul care monitorizează clădirea nu l-a observat. Considerăm că imaginile surprinse de camerele de supraveghere sunt esențiale atât pentru a stabili traseul exact al intrusului, cât și pentru lămurirea opiniei publice.

Comunicat AUR:

Circumstanțele incidentului de la Parlament, neclare și după trei săptămâni

Un bărbat a reușit să intre în clădirea Parlamentului, după ce a sărit gardul, apoi a spart un geam al clădirii, în dimineața de 27 decembrie 2021.

Conform Poliției Capitalei, în jurul orei 4.00, jandarmii care asigurau paza interioară a Parlamentului au sesizat Secția 17 Poliție că au depistat în clădire un cetățean irlandez, despre care s-a transmis că era băut.

La audieri, cetățeanul irlandez a susținut că a confundat Parlamentul cu hotelul în care era cazat. Pe 28 decembrie, Judecătoria Sectorului 5 a decis că individul nu este un pericol public și poate fi eliberat.

„Ulterior, autoritățile nu au mai oferit opiniei publice niciun detaliu privind stadiul cercetărilor. Astfel, circumstanțele în care a avut loc evenimentul au rămas neclare până astăzi, iar explicațiile lui Coomins Richard Thomas nu au fost în niciun fel demonstrate”, a mai transmis partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu în comunicatul de miercuri, 19 ianuarie.

Urmărește-ne pe Google News