„Biroul Național de Conducere al AUR a decis astăzi să îl excludă pe Dumitru Viorel Focșa din partid, după ce acesta și-a agresat fizic soția în timpul unui scandal casnic. Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzațiile apărute în spațiul public în urma scandalului declanșat la domiciliul familiei Focșa se confirmă.

Gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focșa este incompatibil cu calitatea de membru de partid și cu demnitatea de parlamentar.

Alianța pentru Unirea Românilor îi cere public deputatului Focșa să își respecte angajamentul asumat și să își depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancțiunii primite pe linie de partid”, se arată în comunicatul partidului.

După anunțul AUR, liderul AUR George Simion a făcut propria postare pe Facebook.

„Colegul nostru a spus că dacă AUR îi cere demisia și din Parlamentul României, o va face. Îi cer public demisia lui Viorel Focșa, chiar dacă nu și-o va da, eu cred că trebuie să fim un exemplu. Cel mai probabil nu își va da demisia pentru că leafa de parlamentar este una generoasă”, a scris Simion.

A recunoscut agresiunea, dar a dat vina pe soție

Dumitru Focșa este cercetat pentru violență în familie, după ce, în timpul nopții de 4 spre 5 ianuarie, soția sa a sunat la 112 și a reclamat că este agresată de acesta.

Vineri, 6 ianuarie, Focșa a recunoscut că și-a agresat soția, dar a dat vina pe „puseurile ei de gelozie”.

Tot vineri, Claudia Focșa a declarat la Antena 3 că deputatul „are o fire mai impulsivă” și că au mai avut conflicte în timpul căsniciei. „Am părăsit domiciliul. Voi demara și procedura de divorț”, a spus ea.

Foto: Facebook Dumitru Focșa

Urmărește-ne pe Google News