“Luptele româneşti se află pe un trend ascendent, nemaiobţinând de multă vreme atâtea medalii într-un an. Aceasta e cea de-a 18-a medalie internaţională cucerită de luptătorii români anul acesta. Iar competiţiile încă nu s-au încheiat, în septembrie având Mondialele de seniori de la Budapesta, unde sperăm să aducem şi alte medalii”, a declarat preşedintele Federaţiei de Lupte, Răzvan Pârcălabu. 3.000 de participanţi din 75 de ţări participă la Jocurile Francofoniei de la Nisa. Iar, cu siguranţă, medaliata Beatrice Oancea este cea mai sexy laureată cu aur! Frumoasa sportivă e legitimată la Rapid şi e pregătită de Cornel Zaharia.
Celelate medalii de tricolore la lupte, sport care va fi menţinut în programul olimpic, Mădălina Linguraru a câștigat aurul la lupte (48kg.), Adrian Moise (66 kg.) a cucerit argintul la, iar Andrei Franța (85 kg.) a obținut bronzul.
În total, România a trimis 40 de sportivi la Nisa, conducătorul delegației fiind Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului și Sportului.

Congolezi, dispăruţi

Şapte baschetbaliste, doi ciclişti şi un fotbalist din Congo, veniţi la Nisa pentru a participa la Jocurile Francofoniei, au dispărut duminică. ”Nu putem fi consolaţi deoarece echipa noastră feminină de baschet era calificată pentru sferturi. Ele au dispărut, la fel ca şi cei mai buni ciclişti ai ţării şi un fotbalist. Toţi au plecat după ce şi-au luat primele de 1.000 de euro“, a declarat Barthélémy Okito Oleka, şeful delegaţiei şi secretar general pentru sport în RD Congo.

Urmărește-ne pe Google News