Aurel Anghel, cel de-al patrulea miner căutat de echipele de salvare, nu a putut fi salvat. Salvatorii care au intrat în subteran l-au găsit pe ortac, însă nu i-au mai putut salva viața.

Bărbatul, care era ancorat de o armătură, ar fi fost aruncat în gols de suflul exploziei aproape 200 de metri. Din primele informații, loviturile puternice pe care Aurel Anghel le-ar fi suferit în zona capului i-au fost fatale, notează gddhd.ro.

Minerul Aurel Anghel, originar din Petrila, s-a stins la vârsta de 43 de ani. Bărbatul era căsătorit și avea o fiică studentă. Primarul din Uricani, Dănuţ Buhăescu, a declarat, pentru hunedoaraplus.ro, că Aurel Anghel mai avea „două zile de lucru şi intra pe Ordonanţă, intra în şomaj şi apoi în pensie”.

Aurel Anghel s-a numărat printre minerii răniți în urma exploziei care a avut loc în Mina Uricani.

Trei dintre colegii săi care au fost răniți, în subteran, în această dimineață, în explozia care a avut loc în Mina Uricani, sunt aduși de urgență în Capitală, cu un elicopter SMURD. Potrivit lui Toma Petcu, ministrul Energiei, minerii au arsuri pe 50% din suprafața corpului, iar despre doi dintre ei se știe că ar avea arsuri și pe căile respiratorii.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Huneodara a declanșat o anchetă privind explozia de la Mina Uricani. Prima ipoteză a inspectorilor de muncă este că explozia s-a produs în urma unei aprinderi de metan, însă deocamdată nu se cunoaște sursa acestei aprinderi.

sursă foto: Facebook


Citește și Doi ani de la Colectiv. Impactul psihologic al dezastrului, analizat de specialistul Libertatea


 

Urmărește-ne pe Google News