Auroville a fost fondat în 1968, cu participarea și acordul a 124 de țări. Dorința fondatorilor a fost aceea de a construi primul oraș internațional UNESCO. S-a stabilit de la bun început că orașul nu va aparține nimănui și va fi un mediu în continuă dezvoltare, așezarea dorind să reprezinte o punte între trecut și prezent.

Auroville, orașul în care banii și religia nu există

Deși nu și-a îndeplinit scopul inițial, Auroville a evoluat într-un mod aparte. Locuitorii au început să se autoguverneze, iar în prezent lucrurile par să meargă mai bine ca niciodată.

Ceea ce caracterizează orașul Auroville este faptul că oamenii nu au bani, nu sunt afiliați politic și nici nu au o religie anume.

Acest concept utopic există, așadar, în realitate. Orașul din India demonstrează că pacea și armonia pot conlucra atunci când oamenii își doresc acest lucru.

În orașul Auroville, situat în India, trăiesc în liniște și pace peste 50 de naționalități. Deși fiecare persoană are propriile credințe și valori, acestea nu intră în contradicție cu ale celorlalți. Există chiar și o pagină de prezentare a ceea ce se vrea să fie comunitatea perfectă: auroville.org.

Datorită faptului că sunt nevoiți să se înțealagă, accepte și să facă negoț pentru a trăi, comunitatea trăiește fără conflicte sau tensiuni.

Cele 15 ferme și peste 160 de hectare de teren îi ajută pe locuitori să își asigure tot ce e necesar pentru traiul de zi cu zi.

Astfel, ei nu duc lipsă de alimente și provizii, fiind mereu dispuși să se ajute reciproc pentru a menține un echilibru. Clădirile din Auroville se schimbă frecvent, fiind construite pe baza unui sistem arhitectural experimental dezvoltat de Mira Alfasa.

Conceptul susține ideea de a locui undeva fără a avea pretenții de posesie asupra acelui loc. Auroville reprezintă un exemplu unic de conviețuire armonioasă între oameni de diverse naționalități și culturi, unite de dorința de a trăi în pace și înțelegere, se susține pe pagina oficială a orașului.

Urmărește-ne pe Google News