Pasărea epuizată a ajuns într-o curte din Melbourne în 26 decembrie, potrivit proprietarului, Kevin Celli-Bird. În urma cercetărilor, acesta a spus că pasărea dispăruse după o cursă care a avut loc în statul american Oregon, pe 29 octombrie.
Experții suspectează că porumbelul, pe care Celli l-a numit Joe, după președintele ales al Statelor Unite, a fost un pasager clandestin al unei nave de transport mărfuri pentru a traversa Pacificul.
Peripețiile lui Joe au atras atenția presei australiene, dar și a Serviciului australian de Carantină și Inspecție, care are reguli stricte.
Celli-Bird a spus că autoritățile l-au sunat deja joi pentru a-i cere să prindă pasărea.
„Au spus că, dacă vine din America, sunt îngrijorați că ar putea răspândi boli ale păsărilor. Au vrut să știe dacă îi pot ajuta, dar sincer să fiu, nu pot s-o prind”, a spus el.
Departamentul pentru Agricultură, care este responsabil pentru biosecuritate, a declarat că porumbelul „nu are voie să rămână în Australia”, deoarece „ar putea compromite securitatea alimentară a Australiei și populațiile de păsări sălbatice”.
Turner a spus că există riscul ca porumbeii din Statele Unite să fie purtători de boli exotice și a fost de acord că Joe ar trebui să fie omorât.
Se susține că cel mai mare zbor pe distanță lungă înregistrat de un porumbel este unul care a început la Arras în Franța și s-a încheiat în Saigon, Vietnam, în 1931.
Foto: Epa
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!