În 2010, în Australia trăiau aproximativ 27 de milioane de canguri, însă numărul acestora a crescut extrem de mult în acești ani, ajungând la 45 de milioane.
Ecologiștii se tem că milioane de animale ar putea să moară, dacă Australia va fi lovită de o secetă. Astfel, ei îi îndeamnă pe oameni să consume mai multă carne de cangur. Australienii se feresc să facă acest lucru, deși carnea de cangur este mai săracă în grăsimi, deoarece acesta este animalul național al țării.
Nutriționiștii și ecologiștii afirmă că acest consum ar putea să fie benefic și pentru mediu. Motivul? Animalul are un aparat digestiv mult mai respectuos față de mediu, în comparație cu ovinele și bovinele, ale căror flatulențe conțin metan – o parte importantă din emisiile de gaze de seră ale Australiei.
Citește și: VIDEO/ Prima zi de fițe la Liceul „Jean Monnet”, cu motocicleta și jeep-ul. ”Poate că suntem un liceu mai cu bani, dar suntem egali între noi!”