Ca răspuns la hotărârea judecătorească, guvernul austriac a prezentat sâmbătă propuneri de legalizare a sinuciderii asistate a adulţilor care suferă de boli foarte grave începând cu 2022.
„Oamenii grav bolnavi ar trebui să aibă acces la sinucidere asistată”, a transmis cancelaria federală într-un comunicat.
Astfel, adulţii care sunt bolnavi în stadiu terminal sau care suferă de o boală permanentă şi debilitantă vor putea beneficia de asistenţă pentru a-şi pune capăt vieţii, potrivit unui rezumat al legii propuse de ministerul justiţiei.
Doi medici vor trebui să evalueze fiecare caz, dintre care unul trebuie să fie calificat în medicină paliativă. Ei vor trebui să determine dacă pacientul este capabil să ia decizia în mod independent.
În plus, ar trebui să treacă cel puţin douăsprezece săptămâni înainte de a se acorda accesul la sinucidere asistată pentru a se asigura că nu este solicitat din cauza unei crize temporare. Această perioadă va fi redusă la două săptămâni pentru pacienţii aflaţi în stadiul terminal al unei boli.
Propunerile vor fi supuse acum examinării de către experţi înainte de a fi prezentate parlamentului, iar deputaţii vor trebui să le aprobe înainte de sfârşitul anului.
Dacă noile reglementări nu vor fi puse în aplicare până la sfârşitul anului 2021, interdicţia actuală a asistării sinuciderii ar înceta pur şi simplu, lăsând practica nereglementată.
Eutanasia a fost legalizată în Olanda şi Belgia, în timp ce ţări în mod tradiţional catolice precum Irlanda şi Polonia se opun acestei practici.
FOTO: EPA
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!