Este vorba despre doi cetățeni români care au domiciliul în Arad și un cetățean albanez, cu domiciliul în județul Maramureș. Ei erau cunoscuți pentru modul de operare, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., cms. şef Cristian Gheorghe.

„Indivizii respectivi doreau să părăsească teritoriul României, motiv pentru care am intervenit şi i-am condus la sediul Poliţiei, unde se află şi în momentul de faţă”, a declarat Cristian Gheorghe, adăugând că în acest caz au loc percheziții la adrese din mai multe localități din județele Arad și Maramureș.

„De asemenea, colegii de la Poliţia Prahova, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova ne sprijină pentru o altă activitate procedurală legată de această cauză”, a mai precizat Cristian Gheorghe.

Potrivit acestuia, cei trei au mai fost arestați în România și în alte țări din UE pentru fapte similare.

„Au mai spart… au fost arestaţi şi în România. Au avut acelaşi mod de operare şi peste hotare, în ţările din Uniunea Europeană şi acolo sunt desfăşurate anumite investigaţii”, a mai spus oficialul.

Directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale a explicat că cei trei au declanșat o explozie cu ajutorul unor butelii cu oxiacetilenă, substanța fiind introdusă în bancomat cu un furtun fie prin fanta de eliberare a numerarului, fie printr-o gaură.

„Bagă gaz după care, cu ajutorul unui fir electric, iniţiază o flacără, o scânteie care produce explozia în interiorul bancomatului. Această explozie practic îndepărtând uşa din spatele bancomatului, uşa de la seif, pe scurt”, a mai explicat Cristian Gheorghe.

Cercetările din acest caz au fost preluate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Urmărește-ne pe Google News