AEP a respins deconturile pe motiv că AUR nu a respectat prevederile legale referitoare la finanțarea partidelor politice. Mai precis, instituția condusă de Toni Greblă a constatat că unele împrumuturi au depășit limitele maxime prevăzute de lege, iar în alte situații fondurile proveneau dintr-o singură sursă de împrumut, ceea ce este interzis de legislație.

Unele dintre împrumuturile pentru AUR pe care AEP nu le-a decontat au venit din anturajul lui Maricel Păcuraru, mai susține G4Media. În plus, AEP a și confiscat sume de la AUR din aceleași motive, o procedură prevăzută de legislație.

Partidul condus de George Simion a transmis că AEP i-a blocat banii și a catalogat acest lucru drept un abuz, fără să spună despre ce sume e vorba.

„Un exemplu recent și flagrant al acestui abuz este modul în care Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a interpretat legea în mod tendențios și abuziv, blocând și reținând sume din fondurile utilizate în campania electorală a AUR. Această reținere abuzivă are un scop clar: să limiteze resursele și capacitatea noastră de a ne desfășura activitatea politică. Practic, asistăm la cea mai clară dovadă de rea credință față de AUR și la un atac direct asupra funcționării democratice a partidului nostru. Vom contesta acest abuz în instanță și suntem încrezători că vom câștiga, dar problema majoră nu este doar câștigarea cauzei”, a transmis AUR.

Urmărește-ne pe Google News