Deşi poliţia a declarat în weekend că a fost legal măcelul din zona comunelor Vorniceni, Ştiubieni, Havârna, unde mai mulţi câini au fost vânaţi pur şi simplu, autorităţile locale din Botoşani cer anchete în acest caz, din partea Poliţiei şi a Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru că după ce au fost omorâţi, câinii au fost lăsaţi pe dealuri.
„Nu cred că aşa facem combaterea câinilor vagabonzi. Băieţii aceştia căutau altceva. Au văzut nişte căţei, cred că erau şi sub influenţa şpriţului, şi au tras cu puşca să arate că sunt puternici. Noaptea se umblă cu maşini se vânează iepuri, căprioare, nimeni nu vede”, ne-a spus Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
”Erau câinii noştri, ne păzeau animalele”
Şi Ioan Banariu, proprietarul cirezii de vaci asupra căreia s-a tras, a declarat că vânătorii au intrat pe proprietatea lui privată şi au împuşcat câinii, l-au ameninţat pe văcarul care avea grijă de cireadă. „S-au dat jos din maşină şi au început să tragă. Eu ştiu că atunci când organizezi o vânătoare informezi oamenii din acea zonă, îi avertizezi, nu mergi şi tragi din maşină. Plus că aceia erau câinii noştri, ne păzeau animalele, nu erau vagabonzi”, a spus Banariu.
În week-end, mai mulţi vânători au omorât câteva zeci de câini în zona comunelor Vorniceni, Ştiubieni, Havârna. Inspectoratul de Poliţie Judeţean a anunţat că vânătoarea a fost făcută legal. În urma cercetărilor s-a stabilit că terenurile respective fac parte din fondul de vânătoare Darabani, care a emis o autorizaţie de vânătoare colectivă la specia raţe sălbatice şi combatere pisici, câini hoinari sau sălbăticiţi şi vulpi.
 

Urmărește-ne pe Google News