Mai multe consilii locale de pe tot cuprinsul Marii Britanii se gândesc la soluția unui soi de gropi comune pentru morții de morții de coronavirus. Numărul morților din Marea Britanie a sărit de pragul de 1.000.

Un studiu efectuat de Universitatea din Huddesfield a arătat că dacă 1 la sută din populație ar muri din pricina acestui virus, autoritățile locale n-ar avea suficiente posibilități să asigure incinerarea cadavrelor sau locuri de veci separate pentru toți.

Firmele care oferă servicii funerare în Marea Britanie ar putea fi copleșite în caz că numărul deceselor va crește, a notat londonlovebusiness.com.

„Știu că este un lucru extrem de controversat și ar deranja multe comunități. Tragediile și pierderile personale vor fi necuantificabile”, au spus Julia Meaton, Anna Williamns și Helen-Marie Kruger, cele care au realizat studiul care arată că Marea Britanie este pe cale să fie copleșită de problema funeraliilor.

Autoritățile au făcut apel la populație să înțeleagă măsurile de urgență care se vor lua pentru îngroparea cât mai rapidă a celor decedați.

„Înțelegem că este un moment foarte dificil pentru toată lumea și vom face tot ce putem pentru a ne asigura că familiile îndurerate înțeleg ce se întâmplă cu cei dragi și să permită îngroparea lor cât mai rapidă”, au spus autoritățile din Birmingham.

Consiliul local din Birmimgham, un oraș cu 1,3 milioane de locuitori, a anunțat vineri că va construi o morgă unde vor putea fi strânse 12.000 de cadavre.

În Birmingham există o morgă cu o capacitate de 120 de locuri

Până în momentul acestei pandemii, orașul Birmingham avea o morgă cu o capacitate de 120 de locuri, se ocupa de circa 500 de înmormântări anual și avea circa 3.000 de cereri de incinerări pe an.

Experții au avertizat că, în cazul exploziei numărului de decese, autoritățile nu vor mai putea elibera în timp util certificatele de deces și de aici vor urma alte și alte probleme pentru rudele celor dispăruți.

„Vor exista blocaje atât la serviciul de incinerări, cât și la înmormântări, morgile vor fi pline, capelele nu vor putea face față și funeraliile vor fi mult întârziate. Famiile victimelor vor fi împiedicate să le închidă conturile bancare, să le vândă proprietățile, ceea ce va genera alt lanț de nemulțumiri și de probleme”, au spus realizatorii studiului.

Cimitir comun în Hyde Park

The Guardian a notat că oficialitățile din Londra s-au gândit ca în planul de măsuri de urgență să facă o morgă de mare capacitate și chiar un cimitir comun pentru victime în celebrul parc Hyde Park.

Un politician, Nickie Aiken, a confirmat că în Hyde Park s-ar putea face un imens mormânt comun.

 
 

Urmărește-ne pe Google News