Refugiații ucraineni sunt rugați să rămână peste hotare cel puțin până la primăvară pentru că în țară se anunță o iarnă foarte grea, conform oficialului de la Kiev.

„Rusia a recurs la terorizarea populației civile pentru că nu poate să lupte demn împotriva armatei noastre, ea este învinsă pe câmpul de luptă. Toți văd ce face Rusia. Din păcate, rețeaua noastră electrică nu va rezista”, a spus Irina Vereșciuk.

Dacă aveți posibilitate să iernați peste hotare, ar fi bine să faceți acest lucru.

Irina Vereșciuk, ministru ucrainean:

Irina Vereșciuk. Foto: Hepta

Oficialul ucrainean a semnalat totodată că funcționarea centrelor pentru strămutații interni ar putea fi afectată serios în cazul unui colaps în sistemul energetic. Autoritățile ucrainene vor avea nevoie de foarte multe generatoare de curent electric, încălzitoare și combustibil pentru a trece de perioada iernii.

În urma bombardamentelor masive ale Rusiei, sistemul electric ucrainean a fost afectat în proporție de 35-40%. Ucrainenii au fost îndemnați de oficialități să consume mai puțină energie electrică, fiind anunțați despre riscul de a rămâne fără căldură, apă și gaz. Militarii ruși atacă infrastructura critică a Ucrainei, bombardând transformatoare, substații, centrale termice și electrice.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News