UPDATE ora 13:00. utostrada A2 Bucureşti – Constanţa a fost deschisă în totalitate circulaţiei rutiere, joi, începând cu ora 13,00, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În acest moment nu mai există drumuri naționale închise.

În judeţul Constanţa, a fost redeschis DN3 Cobadin – Ostrov, deocamdată cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

UPDATE ora 10:30. Începând cu ora 10:15, a fost redeschisă autostrada A4 Ovidiu – Agigea.

Traficul rutier rămâne oprit pe autostrada A2, pe tronsoanele  Bucureşti – Feteşti şi Cernavodă – Constanţa, precum şi pe DN 3, pe tronsonul Cobadin – Ostrov (judeţul Constanţa).

UPDATE ora 07.30: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii şi a viscolului, traficul rutier este oprit la ora 7.00 pe A2 Bucureşti – Constanţa, pe A4 Ovidiu – Agigea, precum şi pe DN 3 tronsonul Cobadin – Ostrov (judeţul Constanţa).

În momentul de faţă, de la Bucureşti la Constanţa se poate ajunge pe ruta DN2 Bucureşti – Urziceni, DN2A Urziceni – Slobozia – Hârşova – Constanţa.

DRUMURI ÎNCHISE: Traficul pe tronsonul DN 3 între Călăraşi şi Lehliu Gară, blocat din cauza viscolului, a fost reluat, în noaptea de miercuri spre joi, toate drumurile naţionale din judeţul Călăraşi fiind astfel deschise.

De asemenea, A2 şi A4, precum şi segmentul DN 3 între Cobadin şi Ostrov, în judeţul Constanţa, sunt în continuare închise circulaţiei rutiere.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii şi a viscolului, traficul rutier este oprit pe A2 Bucureşti – Constanţa, pe A4 Ovidiu – Agigea, precum şi pe DN 3 tronsonul Cobadin – Ostrov, din judeţul Constanţa.

Traficul pe DN 3 tronsonul Călăraşi – Lehliu Gară a fost reluat, astfel că toate drumurile din judeţul Călăraşi sunt deschise circulaţiei.

A2, A4 şi DN 3 tronsonul Cobadin – Ostrov au fost închise traficului rutier încă de marţi seară.

UPDATE ora 22:13 Potrivit INFOTRAFIC, situația drumurilor blocate sau închise la ora 22:00 se prezintă astfel:

AUTOSTRĂZI

  • A2 Bucureşti – Constanţa
  • A4 Ovidiu  –  Agigea

DRUMURI NAŢIONALE ÎNCHISE

JUDEŢUL CONSTANŢA:  

  • DN 3 tronsonul Cobadin – Ostrov;

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI:

  • DN 3 tronsonul Călăraşi – Lehliu Gară.

UPDATE ora 16:20  În judeţul Giurgiu, a fost ridicată restricţia de tonaj de 7,5t de pe DN5 tronsonul Giurgiu – limita cu judeţul Ilfov.

În judeţul Ilfov, a fost ridicată restricţia de tonaj de 7,5t de pe DN5 tronsonul DNCB – limita jud. GR.

În judeţul Călăraşi, a fost ridicată restricţia de tonaj de 7,5t de pe:

  • DN 4   tronsonul limita jud. Ilfov – Olteniţa;
  • DN 41 tronsonul Olteniţa – limita jud. Giurgiu.

UPDATE ora 15:40 Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, conform unui comunicat de presă al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Se aterizează şi se decolează în deplină siguranţă. Unele zboruri înregistrează întârzieri la decolare, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor.

Din cauza condiţiilor meteo din România, compania Austrian Airlines a anulat zborul 768 Bucureşti – Viena, iar compania Tarom a anulat cursele 311/312 Bucureşti – Sibiu – Munchen – Bucureşti, 705/706 Bucureşti – Iaşi – Bucureşti, 201/202 Bucureşti – Chişinău – Bucureşti, 603/604 Bucureşti – Timişoara – Bucureşti şi 643/644 Bucureşti – Cluj Napoca – Bucureşti, pasagerii urmând să fie îmbarcaţi tot astăzi pe următoarele curse către aceleaşi destinaţii.

UPDATE ora 14:45 Începând cu ora 14:10, pe Autostrada Bucureşti – Ploieşti a fost reluat traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule, însă se circulă controlat, sub coordonarea poliţiştilor rutieri.

În judeţele Buzău şi Brăila, a fost redeschis DN2B pentru toate categoriile de autovehicule (a fost ridicată şi restricţia de tonaj de 3,5t).

Pe raza judeţului Ialomiţa, a fost redeschis DN2 pentru toate categoriile de autovehicule (a fost ridicată restricţia de tonaj de 3,5 tone).

În judeţul Prahova, a fost deschis DN1D tronsonul Albeşti Paleologu – limita jud. Ialomiţa, pentru toate categoriile de autovehicule.

UPDATE ora 13:15. Pe raza judeţului Buzău, a fost redeschis DN2 pentru toate categoriile de autovehicule. Tot în județul Buzău, a fost redeschis și DN2C tronsonul Costeşti – Padina, cu restricţie de tonaj de 3,5t.

În judeţul Iaşi, a fost impusă restricţie de tonaj de 7,5t pe DN28A tronsonul Târgu Frumos – Paşcani – Moţca.

UPDATE ora 13:35. În judeţul Călăraşi, a fost redeschis DN21 tronsonul Călăraşi – limita judeţul Ialomiţa. În judeţul Buzău, a fost redeschis DN2B tronsonul Buzău – limita judeţul Brăila, cu restricţie de tonaj de 3,5t.

UPDATE ora 10:50 Din cauza sloiurilor de gheață, trecerea Dunării cu bacul între localitățile Galați și I.C.Brătianu, din Tulcea, a fost oprită de dimineață.

UPDATE. Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 08.30, a fost redeschis DN39E Constanţa – Cumpăna, însă se circulă în condiţii de iarnă. Totodată, a fost redeschis DN4 Bucureşti – Olteniţa, însă cu restricţie de tonaj de 7,5 tone.

 


Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din Bulgaria, autoritățile nu mai permit accesul traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse. O măsură similară (restricție de tonaj de 12,5 tone) este în punctul de trecere a frontierei Calafat-Vidin, în județul Dolj. De asemenea, din același motiv, autoritățile nu mai permit accesul autovehiculelor (toate categoriile) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Vama Veche.

Autoritățile au luat în calcul, înainte de intrarea în vigoare a codului portocaliu, închiderea mai multor drumuri, ca măsură de precauție, pentru ca șoferii să nu rămână blocați.

„Crearea unor căi de acces către localităţile izolate. Ne interesează să avem culoare unice de circulaţie rutieră care să lege principalele localităţi, puncte de trecere a frontierei. Ne interesează ca realizarea intervenţiilor de către echipele specializate din cadrul operatorilor de energie să aibă acces facil şi uşor în scopul reconectării utilizatorilor,” a declarat Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, potrivit Digi 24. 

Săptămâna trecută, zeci de drumuri naționale, precum și Autostrăzile A2 și A4 au fost închise din cauza viscolului. Circulația rutieră pe Autostrada Soarelui a fost reluată în totalitate abia luni dimineață.

Trenuri anulate și școli închise

Aproape 100 de trenuri au fost anulate, marţi, de CFR Călători, din cauza gerului. Aceeaşi situaţie se poate repeta şi miercuri, din cauza codului portocaliu de viscol

Altfel, școlile rămân închise în mai multe județe din țară. În București și alte şapte județe, cursurile sunt suspendate toată săptămâna.

Recomandări pentru pasagerii curselor aeriene

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti atrage atenţia să este posibil să existe întârzieri ale zborurilor, atât la plecare, cât şi la sosire, din cauza vremii. În aceste condiţii, compania vine cu o listă de recomandări pentru pasageri:

• Verificați starea zborului, înainte să porniți spre aeroport, direct la compania aeriană https://www.bucharestairports.ro/ro/pasageri/companii-aeriene sau pe site-ul oficial www.bucharestairports.ro

• Prezentaţi-vă la aeroport, pentru formalitățile de check-in și controlul de securitate, cu cel puțin 2 ore înainte de ora decolării.
ATENȚIE! Chiar dacă zborul are întârzieri, trebuie să respectați ora inițială a plecării, specificată pe cartea de îmbarcare!

• Dacă aveți nevoie de informații suplimentare privind situația zborurilor, puteți apela Biroul de informații:

Informații plecări: +4 (021) 204 1210 ; +4 (021) 204 1200
Informații sosiri: +4 (021) 204 1220 ; +4 (021) 204 1224

ATENȚIE! Liniile pot fi ocupate mai mult timp din cauza numărului mare de persoane care solicită informații. Colegii noștri fac toate eforturile să preia toate apelurile.

• Dacă pierdeți zborul din cauza condițiilor meteo nefavorabile, vă rugăm să vă adresați direct companiilor aeriene care v-au emis biletul. Aeroportul nu este responsabil pentru astfel de situații.
https://www.bucharestairports.ro/ro/pasageri/companii-aeriene

• Dacă aveți reclamații legate de pierderea sau deteriorarea bagajelor, vă rugăm să vă adresați direct companiilor de handling: https://www.bucharestairports.ro/ro/pasageri/bagaje-pierdute

• În cazul în care zborul este întârziat, vă rugăm să vă păstrați calmul. Angajații aeroportului intervin constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime. De asemenea, degivrarea aeronavelor este o operațiune care necesită timp. Siguranța pasagerilor este întotdeauna prioritatea noastră!

Măsurile anunțate de Ministerul Transporturilor

Ministerul Transporturilor a anunțat că adoptă o serie de măsuri de prevenție pentru realizarea circulației în condiții de siguranță pe sectoarele rutier și feroviar, având în vedere avertizările meteorologice pentru următoarea perioadă.

Pe sectorul rutier, închiderea drumurilor în anumite zone va avea loc anterior declanșării codului portocaliu pentru ca siguranța participanților la trafic să nu fie afectată, iar utilajele de deszăpezire să poată acționa eficient pe tronsoanele închise. De asemenea, utilajele suplimentare mobilizate în ultimele zile, din cadrul direcțiilor regionale ale CNAIR: Brașov, Iași, Timișoara, Craiova și Cluj-Napoca, sunt deja în dispozitiv în zonele vizate de avertizările meteorologice, pregătite să intervină. Pentru cele 7 județe ce se vor afla sub cod portocaliu, sunt mobilizate 491 de autoutilaje, 14 648 tone de sare și 3 500 tone de nisip. În plus, utilajele CNAIR sunt la dispoziția autorităților responsabile de gestionarea situațiilor de urgență pentru intervențiile ce au ca scop salvarea de vieți omenești.

Pe sectorul feroviar, la nivel național, pe toată perioada avertizărilor meteo, se vor introduce 560 de locomotive diesel în locul celor cu tracțiune electrică. Personalul CFR mobilizat este de 960 de angajați, iar mijloacele de intervenție, repartizate pe regionale conțin: 8 pluguri și 189 de drezine și utilaje multifuncționale.

„Fac apel la cetățeni, să nu plece la drum în zonele afectate, decât în cazuri de extremă necesitate și să consulte actualizările on-line ale Comandamentului Central de Iarnă din cadrul Ministerului Transporturilor și harta interactivă cu situația drumurilor și a trenurilor în timp real sau să apeleze numerele de telefon puse la dispoziție pentru o informare corectă asupra infrastructurii de transport. Prioritatea noastră rămâne siguranța tuturor participanților la trafic și a călătorilor.”, a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

 
 

Urmărește-ne pe Google News