Viaţa bate filmul! O demonstrează dosarul lui Darius Vâlcov, senator, fost primar al Slatinei, fost ministru de finanţe. Anchetatorii au găsit nu mai puţin de 101 tablouri semnate Pablo Picasso, Pierre-August Renoir sau Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Constantin Piliuţă, Octavian Băncilă şi Corneliu Baba, ascunse în pereţi falşi, în case din Bucureşti şi din Slatina pe care Darius Vâlcov le deţinea prin interpuşi.
O poveste cu milioane ascunse
Mai mult, procurorii DNA suspectează că Darius Vâlcov ar fi ascuns sume importante de bani în cavouri dintr- un cimitir din Slatina. Locurile de veci ar fi fost închiriate pe nume fictive, de către apropiaţi de-ai fostului primar. Pe internet circulă o scrisoare atribuită fostului viceprimar al Slatinei, Daniel Bălăşescu, care denunţa faptele lui Darius Vâlcov încă din 2011. În scrisoarea adresată Parchetului General, Corpului de Control al Guvernului, Preşedinţiei, Parlamentului şi serviciilor de informaţii, erau dezvăluite afacerile oneroase ale primarului Vâlcov. Se menţionează detalii şi despre milioane de euro ascunse în pereţi falşi ai unor case deţinute prin interpuşi în Franţa, Monaco, Elveţia, Belgia şi România. Reporterii ziarului Libertatea au încercat ieri să îl contacteze, pentru a lămuri situaţia, pe Daniel Bălăşescu, însă acesta a fost de negăsit.

Vâlcov aşteaptă acasă judecarea contestaţiei

Darius Vâlcov a fost plasat în arest la domiciliu de judecătorii Înaltei Curţi, dar DNA îl vrea după gratii şi a contestat decizia. În paralel, procurorii au solicitat Senatului un nou aviz pentru arestarea lui Vâlcov într-un alt dosar, care vizează fapte comise în timp ce era ministru al finanţelor.VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 30

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 30

Urmărește-ne pe Google News