Cea de-a 83-a ediţie a decernării trofeelor Oscar, care va avea loc pe 27 februarie la Los Angeles, SUA, dă motive de mândrie României. Natalie Portman, actriţă de origine română, e favorită la obţinerea unui trofeu. Alţi trei români, Sebastian Stan, Dragoş Bucur şi Alexandru Potocean, joacă în filme nominalizate la Oscar.

Puţină lume ştie că frumoasa actriţă Natalie Portman, de 30 de ani, are origini româneşti. Străbunicii şi bunicii din partea tatălui erau români, dar s-au mutat în Israel. Natalie, nominalizată şi favorită anul acesta la obţinerea premiului Oscar pentru rolul principal din pelicula “Lebăda Neagră” (“Black Swan”), îşi cunoaşte originile mioritice şi chiar a mărturisit că poartă la ea tot timpul poza bunicii din România. Producţia “Lebăda neagră” e nominalizată la Oscar şi la categoria “cel mai bun film”, performanţă atribuită de obicei întregii echipe care a lucrat la realizarea peliculei. Iar din această echipă mai face parte un român: tânărul actor Sebastian Stan (28 de ani), care joacă rolul lui Andrew. Sebastian a devenit celebru în toată lumea după ce a primit un rol în serialul de succes “Gossip Girl”, difuzat în prezent la PRO TV.

Dragoş Bucur, lăudat de americani

“The Way Back”, filmul în care Dragoş Bucur joacă rolul unui contabil care evadează împreună cu colegii săi din gulagul siberian, a fost apreciat de critici, dar a primit o singură nominalizare la Oscar, la categoria “Cel mai bun machiaj”. Dragoş, lăudat în presa americană pentru modul în care şi-a interpretat personajul, a jucat în film alături de un alt român, Alexandru Potocean, şi de faimoşii Colin Farrell şi Ed Harris.

Natalie Portman, plătită prost pentru rolul din «Lebăda neagră»

O victorie la gala premiilor Oscar ar propulsa-o pe Natalie Portman în categoria actriţelor de la Hollywood plătite cu cel puţin 10 milioane de dolari pentru un rol, precum Reese Whiterspoon sau Halle Berry. Pentru interpretarea balerinei Nina Sayers din “Lebăda neagră”, vedeta a primit numai câteva sute de mii de dolari.

Citiţi în Libertatea de mâine dezvăluiri despre viaţa amoroasă a lui Sebastian Stan

Urmărește-ne pe Google News