Majoritatea averii Casei Regale provine din imobiliare, dar cu toate acestea, nu aceasta a fost ținta materialelor care au apărut în presă în ultimul an, ci scandalurile.
Scandalurile din jurul Casei Regale au captata atenția jurnalelor televizate și primilor pagini din ziare. Cel mai recent este cel în care este implicat principele Nicolae, despre care se spune că a creat un adevărat tumult mediatic atunci când a dorit să își vadă bunicul, pe Regele Mihai care astăzi a murit.
În ce constă averea Casei Regale
În 1948, toate bunurile Casei Regale a României au fost confiscate şi trecute prin decret în proprietatea statului. Este vorba despre şase castele (Castelul Curtea de Argeş, Castelul Săvârşin, Castelul Bran, Castelul Mediaşul Aurit, Castelul Peleş, Castelul Măneşti), cinci palate (Palatul „Cetatea de nisip”, Palatul Elisabeta, Palatul din Calea Victoriei, Palatul Cotroceni, Palatul Snagov), plus Cazarma din Curtea Palatului din Calea Victoriei, peste 15.000 ha de teren agricol, peste 137.000 ha de teren forestier, sute de vile, imobile, corpuri de clădiri urbane şi rurale, case de vânătoare şi cabane.
Deși Casa Regală nu a făcut niciodată declarații publice despre avere, este cunoscut faptul că după anul 2000 au fost restituite multe dintre proprietăţile confiscate.
Regele Mihai a intrat în posesia Domeniului de la Săvârșin, din județul Arad, în anul 2002, apoi i-au fost înapoiate mai multe imobile și terenuri în București și la Sinaia. În anul 2007, Casa Regală a redobândit Perla Coroanei, Castelul Peleș și Castelul Pelișor.
Averea se va împărți, cel mai probabil, în mod egal între cele cinci fiice, indiferent de titlul pe care îl au în Casa Regală.