Prețul acțiunilor Trump Media & Technology Group a scăzut cu aproximativ 23% de la intrarea în cursa electorală a Kamalei Harris. Și joi s-a produs o scădere bruscă, pe fondul unei scăderi mai ample a pieței.

Potrivit CNN, valoarea cotei lui Trump în compania conservatoare de social media se ridica la puțin peste 4 miliarde de dolari începând cu 19 iulie, ultima zi de tranzacționare înainte de anunțul președintelui Joe Biden că se retrage din cursă și își oferă susținerea pentru Harris. De atunci, cota a scăzut la aproximativ 3,1 miliarde de dolari.

Cifrele vin în contextul în care sondajele naționale indică o confruntare strânsă între Trump și Harris. Acțiunile au devenit un mijloc pentru comercianții de pe Wall Street de a paria pe perspectivele revenirii lui Trump la Casa Albă, deoarece Truth Social ar putea deveni platforma pentru comunicările prezidențiale, în cazul în care Trump câștigă.

În iunie, prețul acțiunilor Trump Media a crescut pentru scurt timp în urma prestației dezastruoase a lui Biden la dezbaterea cu Trump. Acțiunile au crescut din nou luna trecută, după ce Trump a supraviețuit unei tentative de asasinat în Pennsylvania.

În același timp, Truth Social se străduiește să câștige avânt în industria rețelelor de socializare. În iunie, vizitatorii unici ai Truth Social au scăzut cu 38% față de anul precedent, marcând a treia lună consecutivă de declin al platformei, potrivit datelor Comscore analizate de TheRighting.

Trump este figura dominantă în cadrul companiei, deținând 114,75 milioane de acțiuni, fiind președintele acesteia și cel mai popular utilizator pe Truth Social.

Averea netă a lui Trump este estimată la 5,9 miliarde de dolari de Bloomberg.

Chiar și după recentele tranzacționări, Trump Media este încă evaluată la 5,1 miliarde de dolari.

Urmărește-ne pe Google News