Chiar dacă cei mici au o formă ușoară de Covid-19, iar medicul a hotărât că pot fi tratați acasă, dr. Marinescu insistă asupra urmăririi cu mare atenție a evoluției bolii. Acesta spune că există riscul ca starea copilului să se schimbe, în rău, în prima săptămână de la infectare.

Există un interval de urmărire, mai ales în prima săptămâna, când există riscul să apară și complicații.Ce contează foarte mult este dacă, la un moment dat, respirația începe să fie grea.

Dr. Adrian Marinescu:

Dr. Adrian Marinescu

”În gripă, debutul este de obicei brusc și insuficiența respiratorie apare mult mai repede, aici lucrurile se întâmplă pas cu pas și trebuie să vedem dacă, la un moment dat, apare o lipsa de oxigen”, a explicat infecționistul.

Dr. Marinescu spune că dacă copilul rămâne fără aer, face febra sau are o stare generală proastă, trebuie apelat numărul de urgență, iar medicii de la spital vor decide internarea și schema de tratament adaptată vârstei lui.

Un lucru important este ca părinții să nu-i dea copilului antibiotice fără o rețetă și o schemă de tratament obținute de la un medic specialist, atrage atenția și Alexandru Rafila.

”Trebuie, în mod evident, să evităm tratamentul cu antibiotice, marea majoritate a infecțiilor respiratorii în cursul sezonului rece sunt infecții virale, iar tratamentul antibiotic trebuie administrat numai în momentul în care este vorba despre o infecție bacteriană”, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie

 
 

Urmărește-ne pe Google News