Problema este că pe lângă bonificațiile mici pentru clienții persoane fizice, băncile mai percep și anumite comisioane care reduc considerabil câștigurile pe care le înregistrează românii la aceste economii.

Libertatea a căutat pentru dumneavoastră cele mai bune oferte în cazul în care ați depune la bancă 1.000 de lei pentru o perioadă de un an, cu primirea bonificației la scadența depozitului. Nici o supriză în urma căutărilor, că cele mai bune oferte vin din partea micilor creditori români.

Astfel, TBI Bank are produsul numit Depozitul simplu la care oferă o dobândă de 2,80%. Asta înseamnă că veți avea un câștig brut de 28 de lei la scadență. Din aceștia bani se scade impozitul de 16% pe câștig și se mai și veți mai rămâne cu 23,52 de lei profit. Dar trebuie să luați în considerare că deja ați pierdut bani încă dinainte de a depune banii pentru că a trebuit să mai plătiți și un comision de deschidere.

Idea Bank vine cu cel de-al doilea depozit ofertat din România. Bonificația anuală pentru cei 1.000 de lei depuși este 2,25% pe an. Pentru a avea acces la acest cont va trebui să depuneți un minim de 500 de lei, iar comisionul de adnministrare este de 2 lei. La final de an, veți avea un câștig de 18.9 lei, după ce vă sunt reținuți cei 16%, impozit pe profit. Dacă nu veți retrage banii în ziua de scadență veți avea o taxă de 0,5% din sumă, iar asta înseamnă alți 5 lei luați din toți banii.

Felix Baumgartner a murit într-un accident de parapantă. Iubitul Mihaelei Rădulescu avea 56 de ani
Recomandări
Felix Baumgartner a murit într-un accident de parapantă. Iubitul Mihaelei Rădulescu avea 56 de ani

Libra Bank este pe locul trei la oferte, dar și prima bancă a cărei ofertă scade sub două procente la bonificație. Mai precis, 1,85%. Ca și mai sus, dacă nu retrageți banii la maturitatea depozitului, atunci veți fi taxați cu minimum 5 lei sau 0,5% din valoare. La o dobândă de 1,85%, câștigul dumneavoastră net dintr-un depozit de 1.000 de lei va fi de 15,54 de lei.

Intesa Sanpaolo Bank și Alpha Bank sunt următoarele bănci care vin cu oferte atractive, valoarea depozitelor fiind de 1,80 și respectiv 1,75%, adică vă vor aduce un câștig net care se va învârti în jurul a 15 lei, după un an de economisire.

Alternative de folosire a banilor

Dacă depozitele băncilor nu va pasionează prea tare, puteți oricând să optați pentru titluri de stat, având în vedere că statul român a prins un obicei din a da acces la cumpărarea acestora în fiecare vară. Dobânzile sunt la nivelul primelor banci de care vorbim în acest text, iar banii sunt în cel mai sigur instrument de investiție din lume. Spre exemplu, anul trecut, titlurile de stat au avut o dobândă de 2,15% pe an, cu o maturitate la 2 ani.

Dacă sunteți o persoană mai tânără acești bani îi puteți investi în viitorul dumneavoastră, adică să îi puneți la o pensie privată din Pilonul III. Partea proastă este că roadele acestei investiții le veți culege peste câteva zeci de ani.

Urmările vijeliei care a făcut prăpăd în București și pe autostrada A1: o femeie a murit în Otopeni, mașini zdrobite de copaci, trafic aerian afectat
Recomandări
Urmările vijeliei care a făcut prăpăd în București și pe autostrada A1: o femeie a murit în Otopeni, mașini zdrobite de copaci, trafic aerian afectat

Această mie de lei mai poate fi investită la bursă sau pe piața forex, dar aici va trebui să aveți deja niște cunoștințe aprofundate a piețelor financiare pentru a nu pierde banii cât ați clipi.

Citește și: Putem rămâne fără banii din conturi! Băncile nu mai fac diferența între o tranzacție legitimă și o fraudă

Citește și: Bancă sau CAR, unde este mai bine să îți ții banii?

Comentează
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.