Internetul este, fara urma de indoiala, “magazinul” care satisface orice gust si dorinte. Publicatia “Forbes” a realizat un clasament al celor mai ciudate lucruri care pot fi achizitionate de pe Internet, de la preturi de cateva zeci pana la sute de milioane de dolari. In categoria obiectelor foarte scumpe sunt incluse avioane, insule, tancuri, ba chiar si calatorii pe fundul oceanelor.

Aviz celor pasionati de Internet si cu punga larga! Oricine se poate rasfata cumparandu-si o bucata de sol selenar sau iahtul emirului Bahreinului, ba chiar si parcuri intregi de distractii. Interesul cel mai mare, potrivit accesarilor, a fost starnit de un tanc nu foarte nou, despre care ”vanzatorul” afirma ca a fost al dictatorului irakian Saddam Hussein. Pretul e unul surprinzator: “doar” 100.000 de dolari. De asemenea, anonimul indraznet mai pune in vanzare si alte tancuri ramase intacte dupa cel de-al doilea razboi mondial. Si mai surprinzator, el nu doreste contact direct cu clientul interesat de tancuri, ci se multumeste cu cecuri. Cum va livra vanzatorul masinaria ramane un mister. Dar pana cand acesta nu va primi o oferta clara, enigma nu va fi dezlegata. Printre ofertele de pe Internet se mai numara un meci cu echipa Braziliei in formula din anul 1994, pe cand componenti erau Bebeto, Romario, Dunga sau Aldair. Toti pot fi adversarii amatorilor, pentru numai 200.000 de dolari. La mare moda sunt acum ofertele legate de ”spatiu”. Mii de internauti s-au interesat de calatoriile spatiale ce vor incepe in 2009.

Cessna Mustang, cel mai cautat

Printre cele mai valoroase obiecte scoase la vanzare pe Internet sunt avioanele de mici dimensiuni, dar extrem de apreciate de oamenii cu bani. Un astfel de exemplu este avionul Cessna Citation Mustang, care la mana a doua poate fi cumparat cu suma de 2,75 milioane de dolari. Amatorii pot vedea modelele scoase la vanzare pe site-ul www.samsclub.com/shopping/navigate.do

Un petic de Paradis

Un set de trei insule sunt puse in vanzare pe Internet, iar proprietarul, cunoscut doar ca F. Vladi, cere pentru fiecare intre opt milioane  si 41 de milioane de dolari. Cea mai scumpa dintre cele trei insule, Insula de sa Ferradura, contine cate un mic sat, hoteluri, dar si hectare de vie si pivnite unde incap sute de mii de sticle de vin. ”Bataia” este pe Insula de sa Ferradura si Insula de Nord, una se afla pe coasta Spaniei, iar cealalta “la doar 10 minute de zbor cu elicopterul din orasul francez Bordeaux”, cum sustine proprietarul. In pretul de 41 de milioane de dolari al Insulei de sa Ferradura intra si iahturi, jet-skiuri, jeepuri. Cei care vor sa stie mai multe despre ofertele de lux pot accesa site-ul www.privateislandsonline.com.

Un tanc ce a facut istorie

Daca pana de curand vehiculele Hummer se cautau intens pe Internet, moda s-a schimbat drastic. In prezent, la mare cautare sunt tancurile, in special cele care au fost implicate in conflicte armate. Un colectionar cunoscut de internauti, Chris Berg, a scos la vanzare mai multe tancuri “istorice” care au fost folosite in conflictele din fosta URSS si Irak, fiecare la pretul de “doar” 100.000 de dolari bucata. Berg livreaza tancul clientului care ii trimite cecul cu suma ceruta. Mai multe informatii se pot gasi pe site-ul www.tankride.com.

Latifundiar… pe Luna!

In ultimii  ani a luat amploare moda cumpararii de parcele de sol selenar. Astfel, cea mai mica parcela, de numai cateva sute de metri patrati, costa intre 18,95 dolari si 37,50 dolari, in functie de  locatie. Cea mai scumpa si mai ravnita parte a Lunii este denumita “Marea linistii”, unde cateva sute de metri patrati costa si 5.000 de dolari. Asociatia care se ocupa de vanzarea Lunii se afla in Statele Unite si  se numeste “Registrul selenar”. Cel care a cumparat o parcela din Luna va primi o fotografie realizata de satelit a parcelei respective, precum si o lista de instructiuni cu privire la modul cum poate fi identificata ”proprietatea” cu ajutorul unui telescop.  Pentru cei interesati, mai multe informatii se pot obtine de pe site-ul www.usa.lunarregistry.com

Mai mult, cei cu portofelul gros vor putea chiar, in anul 2009, sa mearga sa isi viziteze parcelele cumparate,  deoarece atunci va avea loc primul zbor spatial in scop turistic.

Urmărește-ne pe Google News