Potrivit datelor preliminare, cauza accidentului o reprezintă, se pare, o defecțiune tehnică la aparatul de zbor. Pilotul aeronavei Yak-130 a fost internat în spital după ce a reușit să se catapulteze.

„Avionul militar Yak-130 s-a prăbușit în Kalmykia, la 40 kilometri de Elista, în timp ce efectua un zbor de antrenament. Pilotul a reușit să se ejecteze. A fost dus cu elicopterul la un spital din Volgograd”, se arată în mesajul postat pe canalul Telegram 112.

În iunie, Uzina de Aviație Irkuțk a predat armatei ruse un nou lot de avioane Yak-130.

Aceste avioane fac parte din regimentele de aviație de antrenament ale Forțelor Aeriene și Spațiale rue și sunt folosite pentru pregătirea piloților.

Avionul bimotor Yak-130 poate fi folosit, în special, pentru antrenarea piloților în condiții apropiate unei situații de luptă, cu utilizarea condiționată sau reală a armelor aer-aer și aer-sol.

Sunt testate abilitățile piloților ruși în lansarea bombelor și a rachetelor aeriene nedirijate.

Aeronava Yak-130 din Rusia a venit să înlocuiască flota de avioane de antrenament L-39 fabricate în Cehoslovacia. Armata rusă a primit primul lot de 12 avioane în anii 2010-2011.

În prezent, Forțele Aerospațiale Ruse au peste o sută de avioane de antrenament și luptă Yak-130.

În luna aprilie, un bombardier rusesc care se întorcea dintr-o misiune de luptă s-a prăbușit în regiunea Stavropol.

În iulie, un bombardier tactic de tip Su-34 s-a prăbuşit în timpul unei misiuni de antrenament în regiunea Volgograd.

A fost al doilea avion Su-34 prăbușit în decursul acestui an în Rusia. Primul incident s-a produs pe 11 iunie în Osetia de Nord, de asemenea în timpul unui antrenament.

Urmărește-ne pe Google News