„Am primit un raport conform căruia o aeronavă ușoară a aterizat pe A419 Stroud Road, lângă aerodromul Aston Down din Frampton Mansell. La bord se aflau două persoane care vor fi evaluate de serviciul de ambulanță. În incident nu au fost implicate alte vehicule”, a transmis poliția locală.

O fotografie făcută la locul accidentului îi arătă pe pilot și pe pasager stând în avion, după ce aeronava aterizase forțat pe drum, în fața mașinilor care se apropie, cu arbuști prinși între aripi și cu coada ruptă. 

„Am trimis la fața locului o ambulanță cu echipaj dublu, o ambulanță aeriană, un vehicul de răspuns rapid și un ofițer de operațiuni. Am transportat un pacient cu ambulanța la Spitalul Southmead și pe celălalt la Spitalul Regal Gloucester”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță South Western NHS Trust.

Drumul pe care a avut loc incidentul a fost blocat pentru ca cele două persoane aflat în aeronavă să poată fi preluate de ambulanțe.

Un martor al incidentului a spus că avionul a „căzut în nas”. „Părea că s-a blocat și a căzut cu botul în drumul principal”, au declarat martorul pentru Gloucestershire Live . 

Un al doilea martor, prins în trafic în urma incidentului a declarat pentru BBC Radio Gloucestershire: „Am văzut ceva ce părea un planor. Fiica mea vitregă, care este asistentă, a rămas la fața locului pentru a ajuta. A fost haos în trafic”.

O anchetă a fost deschisă pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului aviatic.

FOTO: Mila Vukelić

Urmărește-ne pe Google News