În avion se aflau doi membri ai echipajului și 17 tehnicieni care zburau către orașul Pokhara pentru a repara un alt avion, au declarat oficiali. Ulterior, presa internațională a relatat că avionul trebuia să ajungă la întreținerea periodică la noul aeroport Pokhara din Nepal, care a fost deschis în ianuarie și este dotat cu hangare pentru întreținerea aeronavelor.
„Doar căpitanul a fost salvat și primește tratament la un spital”, a declarat Tej Bahadur Poudyal, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Tribhuvan din Kathmandu.
Imaginile difuzate de televiziuni au arătat cum avionul a zburat puțin deasupra pistei și s-a înclinat apoi înainte de a se prăbuși. Un incediu a izbucnit în urma impactului, iar o coloană de fum negru s-a ridicat spre cer.
Avionul era un Bombardier, iar presa a relatat că aparținea companiei locale Saurya Airlines. Aeroportul a fost închis temporar în urma prăbușirii, au mai precizat oficialii.
BIG BREAKING 🚨
— Om Prakash ↗️ (@OMPRAKASH036) July 24, 2024
नेपाल की राजधानी काठमांडू से एक बहुत ही दुखद घटना सामने आ रही है
वहां पर एक विमान दुर्घटनाग्रस्त हो गया,
शौर्य एयरलाइंस का विमान था#Nepal #planecrash#NepalPlaneCrash #kathmandu pic.twitter.com/IJUv4UKsZd
Saurya operează zboruri interne în Nepal cu două avioane regionale Bombardier CRJ-200, ambele vechi de aproximativ 20 de ani, potrivit Flight Radar 24.
Nepalul a fost criticat pentru nivelul scăzut de siguranță aeriană. Țara în care se află opt dintre cei mai înalți 14 munți din lume, inclusiv Everestul, are un istoric al accidentelor aeriene. Vremea se poate schimba brusc, iar pistele de aterizare sunt amplasate, în general, în zone muntoase greu accesibile.
Aproape 350 de persoane au murit în accidente de avion sau de elicopter în Nepal începând din anul 2000.
Deși țara a făcut îmbunătățiri în ceea ce privește standardele de siguranță în ultimii ani, problemele rămân, iar lipsa investițiilor în aeronavele învechite nu face decât să sporească riscurile zborului.
Foto: Profimedia