Avocatul Ioan Vladimir Olteanu, apărătorul lui Victor Pițurcă, a declarat pentru Libertatea faptul că nu a fost făcut niciun denunț, cel puțin de către clientul său. „Pot să afirm că Victor Pițurcă este nevinovat. Nu a făcut niciun denunț și nici nu a semnat vreun acord de recunoaștere a vinovăției”, a spus apărătorul.
Acesta crede că procurorii au legat numele lui Victor Pițurcă de dosar pentru a atrage atenția. „Au avut nevoie de un țap ispășitor. Numele clientului meu a fost folosit doar ca o umbrelă mediatică”, a mai spus Ioan Vladimir Olteanu.
Alexandru Pițurcă, sub control judiciar
Marți, 31 ianuarie, Victor Pițurcă a fost martorul reținerii fiului său, Alexandru, în timp ce se afla pe holul DNA, unde a fost adus din arest pentru a fi audiat în dosarul măștilor neconforme furnizate Armatei. El a fost apoi plasat sub control judiciar, în timp ce pe numele lui Pițurcă jr și al lui Gabriel Țuțu, directorul general al ROMARM, au fost depuse mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Judecătorii Tribunalului București au respins însă cererile DNA și au dispus plasarea lui Alexandru Pițurcă și Gabriel Țuțu sub control judiciar.
PAV Green Energy SRL, firma implicată în dosar, care a livrat măștile neconforme spitalelor Ministerului Apărării, este a fiului antrenorului, Alexandru Pițurcă, iar fostul selecționer Victor Pițurcă, 66 de ani, și-ar fi folosit influența pentru atribuirea contractului.
Cazul – dezvăluit de Libertatea
Cazul a fost dezvăluit în urmă cu un an, într-o investigație Libertatea. Victor Pițurcă este cercetat pentru comiterea infracțiunii de cumpărare de influență, iar Gabriel Țuțu – pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, trafic de influență în formă continuată și fals intelectual.
Suspecţii din dosarul materialelor sanitare livrate către MApN şi-au propus, din start, să obţină un profit de 750.000 de euro de pe urma afacerii cu autoritatea publică, reiese din documentele procurorilor, citate de agenția News.ro.
Anchetatorii mai notează că „analizând datele ce rezultă din înscrisurile financiar-contabile rezultă faptul că în urma derulării contractului cu UM 02464, raportat la valoarea mărfurilor achitate de Victor Piţurcă a rezultat un profit financiar total de 3.712.506,17 lei (echivalent 767.919,36 euro, la cursul de 4,8345 lei/euro)”. Astfel, firma fiului lui Piţurcă ar fi făcut un profit de peste 718.000 de euro. Peste 60% din profitul rezultat în urma afacerii le-a revenit lui Victor Piţurcă şi fiului său.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro