Florida Kaiser a început să lucreze în aprilie 2019 pentru firmă ca asistent juridic, după ce a fost declarată falimentară în urma divorțului.

Khan Solicitors este o firmă specializată în divorțuri, testamente și imigrație și este „predominant o afacere musulmană”.

Avocata a primit „sfatul”, „o insultă stânjenitoare”, de la avocatul Ahmed Imitiaz. Bărbatul a văzut o fotografie a Floridei Kaiser fără basma pe cap și i-a spus că „dacă nu poartă baticul, ar putea atrage bărbați”.

Kaiser avea și numeroase afecțiuni medicale, inclusiv glaucom și fibromialgie. Pentru a satisface aceste nevoi suplimentare, ea a cerut un ecran de computer mai mare și un scaun mai confortabil, pentru a-și ușura durerea, dar „nevoile ei nu au fost satisfăcute”.

Aceste solicitări au dus la ironii din partea colegilor – „de câte medicamente va mai avea nevoie?”, iar după ce a refuzat să mute mobilierul, i s-a spus „nu vei muri, așa că mai bine nu da nicio scuză”.

Pretențiile privind hărțuirea și discriminarea sexuală, discriminarea unei persoane dizabilități, concediere abuzivă, deducerile neautorizate din salarii și încălcarea contractului au avut succes, în timp ce cererea suplimentară de discriminare rasială nu a fost admisă.

Vorbind despre caz, judecătorul Julia Jones a spus că „doamna Kaiser s-a simțit lipsită de respect și insultată de comentariile deosebit de jignitoare pentru ea ca femeie musulmană”.

Foto: Facebook Khan Solicitors

Urmărește-ne pe Google News