Făcând drumeții în Puchberg am Schneeberg, avocata a difuzat fotografiile cu descrierea „Iarba verde și verde de acasă”.

Avocata vieneză făcuse deja furori în trecut cu fotografii revelatoare. Ea a fost chiar raportată baroului în 2015.

Wagner a răspuns cu propoziția: „Lupt pentru dreptul meu fundamental la libertate”. Și a replicat că a postat mai multe poze provocatoare „la cererea fanilor”.

„Chiar nu vreau să provoc pe nimeni, sincer. Aparent, pentru unii, însăși existența mea este o provocare…”, a scris Astrid Wagner.

„Oamenii erau mai deschiși la minte în secolul al 18-lea”

„Faptul că femeile trebuie să-și ascundă trupurile din nou mă sperie”, explică Wagner, pentru Heute. Potrivit lui Wagner, „oamenii erau mai deschiși la minte în secolul al 18-lea decât sunt acum”.

„Nu sunt imagini erotice, ci fotografii normale”, explică. Prin urmare, va continua să susțină „libertatea“: „Voi continua să lupt!”.

Wagner îl apără pe Josef Fritzl. În 2009, judecătorul a decis ca Fritzl să-şi petreacă restul vieţii, sub supraveghere psihiatrică, în închisoare. Capetele de acuzare: omor, sclavie, sechestrare, viol, incest, agresiune. 

Instanța din Krems a decis să-l elibereze pe Fritzl de la executarea măsurilor pentru persoanele cu probleme psihice și să-l transfere în detenție penală obișnuită.

Bărbatul, despre care s-a scris că și-a schimbat numele în Mayrhoff, într-o presupusă încercare de a evita atacurile fizice ale altor deținuți, a fost închis în 2009, după ce a recunoscut că și-a violat fiica, Elisabeth, și că a avut șapte copii cu ea.

El a ținut-o captivă într-o temniță subterană, timp de 24 de ani, într-una dintre cele mai odioase și șocante crime care au fost descoperite vreodată în Austria.

Ea a fost sechestrată şi violată din 1984 până în 2008 într-un subsol al proprietăţii familiei din Amstetten. În toţi aceşti ani, Josef Fritzl a continuat să locuiască în casă cu soţia sa, Rosemarie, despre care judecătorii au concluzionat că nu a ştiut niciodată nimic, fiind convinsă că fiica ei s-a alăturat unui cult.

În orăşelul aflat la 100 km de Viena unde a avut loc tragedia, autorităţile au astupat „pivniţa groazei” cu beton în 2013, o condiţie necesară pentru vânzarea casei.

Acum în vârstă de 56 de ani, Elisabeth Fritzl şi copiii ei s-au mutat într-o loc nedezvăluit, sub un nou nume, în încercarea de a-şi reconstrui viaţa în anonimat.

După 15 ani de închisoare, pensionarul a devenit eligibil pentru eliberare condiționată în acest an, în temeiul legilor austriece, dorința avocatei Astrid Wagner fiind ca el să fie internat într-un azil de bătrâni.

 
 

Urmărește-ne pe Google News