A înşelat-o pe „Regina sprâncenelor”
Avocata Iulia Irina Teodorescu, din Bucureşti riscă ani grei de puşcărie pentru că ar fi înşelat-o pe cunsocuta vedetă Anastasia Soare, poreclită ”regina sprâncenelor”, cu peste 120.000 de euro. Conform plângerii depuse împotriva sa la parchet, avocata i-ar fi cerut Anastasiei banii respectivi ca s-o reprezinte la câteva licitaţii pentru cumpărarea câtorva spaţii comerciale. Mai mult, Teodorescu este cercetată şi într-un alt dosar pentru fraude imobiliare.
S-a vândut pentru 6.000 de euro
Zilele trecute, avocatul Vasile Stoian a fost arestat după ce procurorii anticorupţie l-au acuzat că ar fi pretins 6.000 de euro de la un bărbat pentru a interveni pe lângă un angajat al Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici”, care ar fi trebuit să modifice valoare alcoolemiei de pe un certificat constatator. Chiar dacă ştia că denunţătorul omorâse două persoane în urma unui accident rutier, apărătorul a primit suma de 3.500 euro şi 10.300 lei şpagă pentru intervenţia sa.
Păcălea oamenii că îi poate scăpa de arest
Anul trecut, avocatul bucureştean Adrian Zamfirachi a fost arestat într-un dosar  în care este acuzat că în perioada octombrie 2009 – martie 2010, a primit 11. 000 de euro de la două persoane, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti şi de la Judecătoria Sectorului 1 pentru a obţine punerea în libertate a unui alt acuzat. În acelaşi dosar, alături de Zamfirachi, în spatele gratiilor s-a aflat pentru o perioadă şi fostul şef al Parchetului Buftea, Nelu Carpen.
Apărătorul clanului Geamănu, prins luând mită
 
Avocatul Sever Teodorescu, din cadrul Baroului Bucureşti, a ajuns în spatele gratiilor după ce procurorii anticorupţie l-au prins în flagrant în timp ce lua şpagă 5.000 de euro din cei 30.000 ceruţi. Conform anchetatorilor, apărătorul clanului Geamănu îi promisese denunţătorului că în schimbul şpăgii pe care urma să o primească, va interveni pe lângă judecători pentru a obţine o decizie de eliberare sa din arest.
Avocatul Cămătarilor, 13 ani de puşcărie
De departe, poate cel mai răsunător caz privind avocaţii penali este cel al renumitului Mihai Costea, apărătorilor fraţilor Cămătaru. Pentru că alături de alte cinci persoane, a obţiunut în mod fraudulos trei case situate în centrul Capitalei, păgubind astfel Primăria Generală cu aproximativ 13 miliarde de lei vechi, avocatul a fost condamnat definitiv la 13 ani de puşcăria. Decizia finală în acest dosar a fost luată de judecătorii Curţii Supreme în vara anului 2008.

Urmărește-ne pe Google News