Oficialii prezidenţiali cred că preşedintele se bucură în continuare de sprijinul aliaţilor republicani, iar o procedură de demitere nu este în acest moment pe masa discuţiilor din Congres.

Chiar şi democraţii au încercat să calmeze discuţiile cu privire la o astfel de acțiune, deși Donald Trump a fost implicat în ultima săptămână în numeroase scandaluri răsunătoare.

Totul a început cu demiterea neașteptată a directorului FBI. A continuat cu primirea ministrului Serghei Lavrov şi ambasadorului Serghei Kisliak în Biroul Oval. În timpul întâlnirii extrem de controversate, preşedintele le-a transmis diplomaţilor ruşi o serie de informaţii clasificate despre un complot al Statului Islamic, care au fost primite de la Tel Aviv.

Apoi, Trump a recunoscut că l-a demis pe Comey din cauza investigaţiei sale cu privire la implicarea agenţilor ruşi în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, deşi consilierii de la Casa Albă au încercat timp de două zile să vândă altă justificare.  Departamentul de Justiţie a numit inclusiv un procuror special pentru a conduce investigaţia cu privire la implicarea ruşilor în alegerile prezidenţiale

În urma acesto scandaluri, avocații administrației s-au consultat în ultima săptămână cu mai mulţi experţi în procedura de demitere a preşedintelui Statelor Unite.

Consilierul Don McGahn a pus la îndoială aceste pregătiri pentru o procedură de punere sub acuzare, susţinând că nu ar autoriza o asemenea activitate a avocaţilor de la Casa Albă. Asociaţii preşedintelui au început să discute despre angajarea unor avocaţi personali pentru Donald Trump.

În acest timp, Donald Trump a plecat în primul său turneu extern, care debutează cu vizita în Arabia Saudită.

 
 

Urmărește-ne pe Google News