„Avocatul Poporului solicită sprijinul autorităților Ombudsman-ului din Ontario și Quebec acordarea sprijinului instituțional în sensul luării în considerare a posibilității de declanșare a unei proceduri de reformare a Deciziei Curții de Apel a Provinciei Quebec din 6 decembrie 2013, pe baza noilor înscrisuri obținute de către Ana Maria Nedelcu după rămânerea definitivă a acestei Decizii sau de inițiere a oricăror altor măsuri eficiente de protejare a intereselor minorului Sierra Nedelcu Anthony Kyle”, a transmis Avocatul Poporului, printr-un comunicat.
Reprezentanții Avocatului Poporului au vizitat-o pe Ana Maria Nedelcu, pe 14 aprilie 2016, când aceasta era încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă numărul 1 din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București.
Avocatul Poporului a mai precizat că Ana Maria Nedelcu s-a adresat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție Socială (DGASPC) sector 3 și că, în urma efectuării unei anchete la domiciliul unde se aflau cei doi copii ai acesteia, DGASPC a constatat că minorii beneficiază de condiții corespunzătoare de creștere, îngrijire și educare alături de mamă. Instituția a mai precizat că monitorizarea relațiilor personale tată-copii se poate efectua doar în condițiile în care tatăl se află pe teritoriul României și există un program de vizitare stabilit de instanța judecătorească.
Ana Maria Nedelcu a fost eliberată joia trecută din arest și așteaptă să vadă dacă va fi extrădată în Canada.
În anul 2014, Ana Maria Nedelecu a venit în România, din Canada, împreună cu fiul ei minor, care era şi în custodia tatălui. Ea a încălcat astfel ordinul de custodie emis de către o instanţă canadiană, ordin prin care drepturile părinteşti erau exercitate de către ambii părinţi.