„Nu se mai fac întreruperi de sarcină la cerere în spital pentru că nu mai vor medicii. În ceea ce privește activitatea de la cabinetele particulare nu știu ce să vă zic, dar în spital nu se mai fac. Cadrele medicale au luat această decizie din motive ce țin de empatie, de milă, care probabil pornesc și dintr-o convingere religioasă”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Judetean de Urgentă Vaslui, pentru vremeanoua.ro.
Și medicii ginecologi de la Spitalul Județean de Urgentă Botoșani refuză să mai facă întreruperi de sarcină, iar acestora li s-au alăturat colegii lor din Focșani, Arad, Timișoara, Cluj Napoca și Craiova.
Medicii de la Spitalul de Urgenţă Sfântul Pantelimon din Focşani şi cei de la Spitalul din Adjud refuză și ei să mai facă întreruperi de sarcină la cerere, dacă nu există un motiv medical întemeiat.
Potrivit datelor publicate de Organizația Mondială a Sănătății, România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de nașteri,ceea ce înseamnă că aproape jumătate din copiii concepuți sunt avortați,o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene. O statistică îngrijorătoare arată că tara noastră ocupă locul al doilea în lume ca număr de avorturi raportat la populația actuală. În perioada 1958-2016 au fost făcute 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, fată de o populație de 19.760.000 la 1 ianuarie 2017. Doar Rusia ne depășește în acest clasament mondial.
VIDEO / Președintele Coaliției pentru Familie: „Copii bătuți? Femei ucise de soți? Accidente!”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro