Anunțul a fost făcut chiar de către Avram Iancu, miercuri, la Petroșani, sportivul menționînd că ideea de a participa la cel mai dur maraton din lume  i-a venit în vara anului trecut, când străbătea înot Dunărea, de la izvoare la Marea Neagră, relatează Agerpres.

„Simt că trebuie să fac această cursă, mai ales că România marchează anul acesta Centenarul de la Marea Unire. Cred că trebuie să fiu acolo, la cel mai greu ultramaraton din lume, pentru că am spus dintotdeauna că ADN-ul românesc este unul puternic”, a declarat  Avram Iancu.

Avram Iancu a început încă din luna noiembrie a anului trecut primele antrenamente pentru  ultramaraton, parcurgând sute de kilometri în alergare pe traseele din Parâng și trăgând după el o sanie asemănătoare celor folosite de sportivii care iau parte la „Arctic 6633 Ultra”.

„Sunt încrezător. Obiectivul meu este să termin cursa şi să mă întorc sănătos”, a precizat Iancu.

Temerarul a spus că startul în ultramaratonul de la Polul Nord se va da pe 9 martie, din Eagle Plains, iar cei 567 de kilometri trebuie străbătuţi de sportivi în cel mult opt zile, la temperaturi care pot scădea până la minus 50 grade Celsius.

În septembrie anul trecut, Avram Iancu a înotat toată Dunărea, de la izvoare, până la vărsarea în Marea Neagră, străbătând 2.860 de kilometri în 89 de zile.

Ulterior, bibliotecarul a înotat 12 ore fără oprire pentru un copil bolnav de cancer. Banii strânși în urma acțiunii umanitare au fost donați pentru ajutarea lui Patric Andrei, un băiețel de doar șapte ani din Petroșani care a diagnosticat cu boala nemiloasă.

În 2016 și 2017, cel mai dur maraton din lume a fost câștigat de către bistrițeanul Tibi Ușeriu, care a reușit anul trecut să parcurgă cei peste 560 kilometri ai ultramaratonului în 152 ore, timpul său fiind cu aproximativ 15 ore mai bun decât cel obținut în 2016.

În 2017, competiția 6633 Arctic Ultra s-a desfășurat în extremitatea nord-vestică a Canadei, în zona Cercului Polar, între localitățile Eagle Plains (Yukon) și Tuktoyaktuk (Teritoriile de Nord-Vest).

Cei 24 de participanți au avut de înfruntat temperaturi care au coborât până la circa minus 40 grade Celsius, dar și vânt și ninsori puternice.

Citește și: Olguța Vasilescu: Nu se taie salariile, dar scad sau se ajustează în jos

 
 

Urmărește-ne pe Google News