Agitația a început la ședința de joi a Consilului Județean Hunedoara, după ce Doinița Maria Bălănesc, consiliera care a inițiat proiectul, a observat că înotătorul Avram Iancu nu era sală pentru a fi distins cu titlul de „cetățean de onoare al județului Hunedoara”, scrie replicahd.ro.
Președintele de ședință, Daniel Andronache, le-a propus consilierilor județeni să amânte discutarea proiectului, până când sportivul să ajungă în sala de plen.
Chemat de urgență la Consilul Județean Harghita, bibliotecarul Avram Iancu a ajuns abia la sfârșitul ședinței.
„O să cerem demiterea domnului secretar atât pentru gafa făcută cu invitarea lui Avram Iancu, dar şi pentru că nu este atent cu actele”, a declarat Vetuţa Stănescu, din grupul consilierilor liberali, pentru sursa citată.
Consilierul liberal a precizat că la finalul expunerii de motive a proiectului apărea numele șefului CJ Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, însă cu titulara de vicepreședinte. Mai mult, greșeala a fost corectată cu pixul.
„Cei de la departamentul de relaţii externe aveau datoria de a-l invita pe domnul Avram Iancu pentru că ei au întocmit raportul de specialitate. O să facem o analiză să vedem cine se face vinovat de aceste greşeli”, a precizat șeful CJ Huneodara, după ce a fost întrebat despre cine se face vinovat de cele două greșeli.
Avram Iancu a declarat că este titlul de „cetățean de onoare al județului Hunedoara” este cu totul special.
„Acest titlu este un titlu important pentru mine, unul care mă onorează. Actul de a dona şi de a recunoaşte meritele cuiva nu este obligatoriu. Vă mulţumesc că v-aţi asumat actul de recunoaştere al performanţei mele, care, datorită românilor care mi-au fost alături, nu mai e o performanţă personală, ci o victorie a tuturor românilor. (…) Vă promit că şi în continuare voi aduce onoare judeţului şi ţării”, a precizat Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani care a străbătut înot toată Dunărea de la izvoare, până la vărsarea în Marea Neagră.
Avram Iancu a terminat de înotat toată Dunărea, pe 16 septembrie, după ce a străbătut înot 2860 de kilometri în 89 de zile. Bibliotecarul din Petroșani a devenit astfel primul om care a înotat în fluviu de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, fără echipament de protecție sau alte obiecte ajutătoare.
Citește și ANALIZĂ/ Val de scumpiri de la 1 octombrie. Energia, gazele, carburanții și călătoriile cu taxiul vor costa mai mult