Avram Iancu se antrenează de zor în apa rece a Canalului Mânecii, în zona Folkestone, pe partea engleză a apei, iar la prima sesiune a înotat circa şase ore în apele foarte reci ale Mării Nordului. Sportivul din Petroșani are însă și un avantaj: salinitatea foarte mare a apei care-l ajută la o mai bună flotabilitate.

”Mă simt excelent. Adaptarea la noile condiții decurge satisfăcător. Zecile de înotători din întreaga lume care se antrenează în același loc, mă anima”, a spus Avram Iancu.
Este în grafic
Avram Iancu este însoțit de antrenorul său, profesorul Ioan Cordea, și amândoi locuiesc cu chirie într-un apartament pentru care plătesc circa 500 de lire. Are drămuiți foarte bine banii necesari pentru această traversare, deoarece a fost nevoit să plătească și ultima tranșă pentru ambarcațiunea care-l va însoți pe tot parcursul traversării canalului.
”Am avut onoarea să-l cunosc pe pilotul meu, Andy King, și să urc la bordul navei, Louise Jane, care mă va escorta. Într-o jumătate de oră de discuții am aflat multe și concluzia a fost că suntem pe drumul cel bun, suntem în grafic”, a precizat Iancu.
Channel Swimming Asociation, singura organizație abilitată să organizeze, să aprobe și să ateste traversările Canalului Mânecii l-a programat pe Avram Iancu în una din primele opt zile ale lunii august. Traversarea se va face doar în slip și cu o cască pe cap, nefiind permisă folosirea costumului de neopren.
În ultimii 200 de ani, Canalul Mânecii a fost traversat înot de 900 de oameni, dar printre ei nu se află niciun român, iar ca o comparație, Everestul a fost escaladat de peste 5000 de temerari. Bibliotecarul din Petroșani este încrezător că va reușit să ajungă înotând în Franța și astfel să pună și numele țării noastre pe panoplia statelor care au reușit această performanță.

Urmărește-ne pe Google News