„Unele dintre forţele eficiente şi valoroase ale Hezbollah au căzut ca martiri, ceea ce, fără îndoială, a provocat pierderi (mişcării) Hezbollah, însă nu asta ar putea îngenunchea gruparea. Puterea organizatorică şi umană a Hezbollah valorează mult mai mult decât atât. Autoritatea sa, capacităţile sale, puterea sa (…) nu pot fi afectate grav de pierderea acestor martiri”, a spus Ali Khamenei într-o întâlnire cu militari şi veterani ai războiului dintre Iran şi Irak.

„Până în prezent, victoria a fost de partea rezistenţei palestiniene şi a Hezbollah. Victoria finală în această bătălie va aparţine frontului de rezistenţă şi Hezbollah”, a mai spus ayatollahul.

Schimburi transfrontaliere de focuri au loc în mod regulat între Israel și Liban de aproape un an, de când a izbucnit războiul din Fâșia Gaza, dintre Israel și Hamas, aceasta din urmă fiind o grupare aliată a Hezbollah.

Tensiunile dintre Israel și gruparea libaneză s-au intensificat în ultima perioadă. Săptămâna trecută, zeci de persoane au murit și aproape 3.000 au fost rănite în exploziile pagerelor și dispozitivelor walkie-talkie ale militanților Hezbollah, care au avut loc în două zile la rând și au fost atribuite de grupare Israelului.

De asemenea, de la începutul acestei săptămâni, Israelul a bombardat bastioane ale Hezbollah din sudul și estul Libanului și din suburbii ale capitalei Beirut. Aproape 500 de oameni, inclusiv 35 de copii, au murit în urma loviturilor, potrivit bilanțului anunțat de autoritățile libaneze.

Miercuri, Hezbollah a confirmat că Ibrahim Qubaisi, unul dintre liderii săi militari, a fost ucis în bombardamente.

Gruparea militară a precizat că Ibrahim Qubaisi a fost „martirizat pe drumul spre Ierusalim”, o referire la cei care luptă pentru a sprijini oamenii din Fâșia Gaza.

Anterior, în atacurile de pe 20 septembrie, a fost ucis și Ibrahim Aqil, un membru important al comandamentului militar de vârf al grupării libaneze.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News