Toate informațiile despre Bacalaureat 2018, AICI


UPDATE 15:07: Ministerul Educației a publicat subiectele și baremul de la examenul de istorie. Examenul a fost susținut de elevii de la uman.


UPDATE 13:30: Proba scrisă la istorie din cadrul examenului de Bacalaureat 2018 s-a încheiat în jurul orei 12. Candidații au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele. Vă reamintim că subiectele de la istorie urmează să fie publicate pe site-ul Ministerului Educației și pe Libertatea.ro.


UPDATE 11:47: Candidații care susțin proba de istorie la Bacalaureat 2018 au primit la subiectul întâi un text despre constituirea României Mari în baza căruia au trebuit să rezolve mai multe cerinţe.

La subiectul al doilea, absolvenții de liceu la profilul de filologie au avut de rezolvat mai multe cerinţe referitoare la domnia lui Ștefan cel Mare. La Subiectul al treilea, candidaţii au avut de scris un eseu despre regimul totalitar din perioada postbelică, conform Adevărul.ro.  De asemenea, elevii au avut de rezolvat cerinţe legate de perioada paşoptistă şi Tratatul de la Paris.


UPDATE 09:25: La această oră, accesul candidaților în sălile de examen s-a încheiat. Absolvenții urmează să primească subiectele la Istorie pentru examenul de Bacalaureat 2018. Din acest moment a început proba scrisă. Pentru a rezolva cerințele, candidații au la dispoziție trei ore, timp calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Procesul de 9 miliarde de euro dintre foști angajați ai Petrom și Guvernul României, care ar putea secătui bugetul țării
Recomandări
Procesul de 9 miliarde de euro dintre foști angajați ai Petrom și Guvernul României, care ar putea secătui bugetul țării


UPDATE 27 iunie: Absolvenții de liceu susțin astăzi proba de bacalaureat la Istorie, a treia probă scrisă, proba obligatorie profilului, după cea de Limba și Literatură Română și după ce de Limba şi literatura maternă. Totodată, în funcție de profilul urmat de elev, astăzi are loc și proba scrisă la matematică la Bacalaureat 2018.

Elevii vor intra în sălile în care vor da examenul de BAC 2018 începând cu ora 7.30 și până în jurul orei 8.30. La ora 9, aceștia ar trebui să primească subiectele, iar după ce toți cei din sală vor primi subiectele la istorie va începe examenul.

Pentru a se pregăti cât mai bine pentru examenul maturității, absolvenții de liceu încerca să rezolve subiectele date la simularea de Bacalaureat 2018 la istorie.

BAC Istorie 2018. Modele de subiecte pentru proba de istorie 

Pentru a veni în sprijinul elevilor care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat 2018, Ministerul Educației a elaborat mai multe modele de subiecte pentru fiecare dintre cele probele scrise, printre ele și pentru cea de istorie.

BAC Istorie 2018. Model de subiect pentru proba scrisă la istorie

BAC Istorie 2018. Model de subiect pentru proba scrisă la istorie

  • Baremul pentru modelul de subiect la istorie

BAC Istorie 2018. Baremul pentru modelul de subiect la istorie

BAC Istorie 2018. Baremul pentru modelul de subiect la istorie

BACALAUREAT 2018. Modele de subiecte pentru probele scrise din iunie

Subiectele date la BAC la istorie în anii precedenți

La proba de istorie de la Bacalaureat 2017, elevii au avut parte de subiecte dificile. Subiectul întâi a cuprins politica externă de la Mircea cel Bătrân la Iancu de Hunedoara, voievozii români și acțiunile lor militare. La subiectul al doilea, elevii au trebuit să scrie despre criza orientală și Proclamația de la Islaz din anul 1848, subiectul al treilea a reprezentat un eseu despre România Postbelică.

BAC Istorie 2018. Subiectul dat la istorie la Bacalaureat 2017

BAC Istorie 2018. Subiectul dat la istorie la Bacalaureat 2017

De asemenea, puteți consulta subiectele și baremul probei de istorie de la Bacalaureat 2016.

BAC Istorie 2018. Subiectul dat la istorie la Bacalaureat 2016 BAC Istorie 2018. Subiectul dat la istorie la Bacalaureat 2016

Calendarul examenului de Bacalaureat 2018 – sesiunea iunie-iulie 2018

    • 25 iunie 2018 Limba și literatura română – proba Ea) – proba scrisă
    • 26 iunie 2018 Limba și literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă
    • 27 iunie 2018 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă
    • 28 iunie 2018 Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă
    • 4 iulie 2018 Afișarea rezultatelor (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12,00-16,00)
    • 5-8 iulie 2018 Rezolvarea contestațiilor.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2018 – sesiunea august-septembrie 2018

  • 10 -13 iulie 2018 Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
  • 27 iulie 2018 Înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigente
  • 20 august 2018 Limba și literatura română – proba Ea) – proba scrisă
  • 21 august 2018 Limba și literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă
  • 22 august 2018 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă
  • 23 august 2018 Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă
  • 24, 27 august 2018 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 28 august 2018 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 29 -30 august 2018 Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 30 -31 august 2018 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 1 septembrie 2018 Afișarea rezultatelor (pana la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12,00 – 16,00)
  • 2-5 septembrie 2018 Rezolvarea contestațiilor
  • 6 septembrie 2018 Afișarea rezultatelor finale

20 de persoane implicate într-un accident în Giurgiu. O femeie a murit și alte șase au fost duse la spital
Recomandări
20 de persoane implicate într-un accident în Giurgiu. O femeie a murit și alte șase au fost duse la spital

Bacalaureat 2018. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

În Ordinul Ministrului privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat national – 2017, se arată, la Articolul 12, care sunt regulile pe care candidații trebuie să le respecte în sala de examen.

Art.12. (1) Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lasa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

(2) Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate la alin. (1) în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiți în examen.

(3) Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să aibă, în salile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încalțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt asezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

(4) Se interzice candidaților să aibă, în salile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încalțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt asezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/ la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați ori cu exteriorul.

(5) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa comunice între ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidati sau cu exteriorul.

(6) Candidații care încalcă regulile menționate la alin. (3), (4) si (5) vor fi eliminati din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise.

(7) Încalcarea regulilor menționate la alin. (3), (4) si (5) va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participă la probele următoare și sunt declarați ”eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidații „eliminați din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

(8) Înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a examenului de bacalaureat și prevederile alin. (1)-(7) și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementarilor în vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise în sala de examen.

(9) După parcurgerea pasilor menționați la alin. (8), candidații vor semna un procesverbal în care se regăsesc prevederile alin. (1)-(7) și mențiunea că știu că nerespectarea regulilor menționate la alin. (3), (4) si (5) are drept consecință măsurile menționate la alin. (6) si (7).

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat au loc la patru luni după ce elevii de clasa a XII-lea au susținut probele orale. Mai precis, pentru prima oară în istorie, examenul de Bacalaureat a început în feburarie. Pe 12 februarie a avut loc prima probă orală, la limba şi literatura română. Au urmat între 16 şi 20 februarie competenţele digitale, iar mai apoi, în 21 şi 22 februarie, elevii au fost testaţi la o limbă de circulaţie internaţională. Aceste examene nu contează însă la media finală.


Citește și EXCLUSIV/”Fetița” lui Cătălin Crișan s-a făcut mare: Daria a împlinit 18 ani! ”Sunt mândru de ea”


 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cod galben de ninsori şi viscol în 11 judeţe, până marți seara. Zonele vizate de vreme rea. HARTĂ
Știrileprotv.ro
Cod galben de ninsori şi viscol în 11 judeţe, până marți seara. Zonele vizate de vreme rea. HARTĂ
Wow, ce vilă superbă și-a cumpărat Angela Similea acum! Și-a vândut conacul după problemele cu bani, însă noua ei casă a făcut furori, mai ales după renovare! Mulți și-au dat coate
Viva.ro
Wow, ce vilă superbă și-a cumpărat Angela Similea acum! Și-a vândut conacul după problemele cu bani, însă noua ei casă a făcut furori, mai ales după renovare! Mulți și-au dat coate
Cum arată soția și fiica lui lui Mihai Gâdea. Sunt superbe și parcă sunt surori. Cine este misterioasa Agatha Kundri Memete, soția realizatorului de la Antena 3
Libertateapentrufemei.ro
Cum arată soția și fiica lui lui Mihai Gâdea. Sunt superbe și parcă sunt surori. Cine este misterioasa Agatha Kundri Memete, soția realizatorului de la Antena 3
Orașul din timpul Imperiului Roman aflat acum în Vestul României pe care l-ar putea vizita turiștii în curând. Aici s-au făcut mai multe descoperiri spectaculoase
FANATIK.RO
Orașul din timpul Imperiului Roman aflat acum în Vestul României pe care l-ar putea vizita turiștii în curând. Aici s-au făcut mai multe descoperiri spectaculoase
Gigi Becali, reacție odioasă la GSP Live, după ce Dawa a fost acuzat că și-ar fi agresat soția: „Când te bate la cap, îi mai scapi și câte o «domestică»”
GSP.RO
Gigi Becali, reacție odioasă la GSP Live, după ce Dawa a fost acuzat că și-ar fi agresat soția: „Când te bate la cap, îi mai scapi și câte o «domestică»”
Adrian Mutu, dezvăluiri despre relația cu soția lui, Sandra. Locul neașteptat în care a cerut-o de soție: „Ori la balamuc ori la…”
Elle.ro
Adrian Mutu, dezvăluiri despre relația cu soția lui, Sandra. Locul neașteptat în care a cerut-o de soție: „Ori la balamuc ori la…”
Ana Baniciu, fiica lui Mircea Baniciu, a renovat casa bunicii ei, din 1927, iar acum le-a arătat tuturor cum a ieșit. Rezultatul e spectaculos! / GALERIE FOTO
Unica.ro
Ana Baniciu, fiica lui Mircea Baniciu, a renovat casa bunicii ei, din 1927, iar acum le-a arătat tuturor cum a ieșit. Rezultatul e spectaculos! / GALERIE FOTO
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Financiarul.ro
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
A intrat pe contrasens pentru a se răzbuna pe iubită şi şi-a ucis fiul de 4 ani. Planul bolnav al şoferului care a făcut măcel în Suceava
Observatornews.ro
A intrat pe contrasens pentru a se răzbuna pe iubită şi şi-a ucis fiul de 4 ani. Planul bolnav al şoferului care a făcut măcel în Suceava
Horoscop 12 noiembrie 2024. Balanțele se simt tulburate astăzi, din mai multe motive, cele din mediul de la serviciu sau problemele de sănătate
HOROSCOP
Horoscop 12 noiembrie 2024. Balanțele se simt tulburate astăzi, din mai multe motive, cele din mediul de la serviciu sau problemele de sănătate

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI