Bac 2015. Elevul care primeşte 0 puncte va primi calificativul „utilizator începător”
Este foarte important de ştiut că această probă de la Bacalaureat 2015 va fi promovată de către toţi elevii şi că nu are nicio greutate la calcularea notei finale de Bac.
În cele 30 de minute pe care le vor avea la dispoziţie, elevii trebuie să demonstreze că ştiu să folosească calculatorul, internetul şi programele Microsoft Office, lucruri pe care le-au învăţat în clasele a IX-a şi a X-a. Singura posibilitate prin care un elev poate să pice această probă a competenţelor digitale de la Bac 2015 este dacă nu se prezintă.
Cum arată subiectele de Bac 2015 de la proba de competenţe digitale
Proba de competenţe digitale este structurată în două părţi: una la care elevii au acces la internet (proba A) şi una offline (proba B), la care vor trebui să răspundă la câteva întrebări.
La prima probă, candidatul va trebui să arate că ştie să deschidă un browser şi să caute anumite informaţii pe internet. Proba A are, în total, 10 punte.
La fişa B, se întrerupe accesul la internet, iar elevii trebuie să răspundă unor cerinţe. Practic, ei vor trebui să demonstreze că ştiu să deschidă un program, să îl folosească, să spună la ce este folosit.
Există, desigur, o parte de teorie pe care elevii vor trebui să o aplice în faţa juriului, pentru a demonstra că stăpânesc această disciplină.
Iată un model de subiecte la proba de competenţe digitale de la Bac 2015, propus anul acesta de Ministerul Educaţiei.
Citeşte şi:
BAC 2015 | Sfaturile psihilogului pentru părinții ai căror copii susțin examenul de BACALAUREAT
PERLE BAC | Râzi de mori! Cele mai tari PERLE de la BACALAUREAT, ale ultimilor ani