Subiectele și baremul la Informatică la Bacalaureat 2017
Mate-info. Limba Pascal
Științe ale naturii. Limbajul C++
Științe ale naturii. Limbajul Pascal
Ce trebuie să ştie elevii despre subiectele la BACALAUREAT 2017 INFORMATICĂ şi rezolvarea subiectelor la BACALAUREAT 2017 INFORMATICĂ
Potrivit metodologiei, subiectele la BACALAUREAT 2017 INFORMATICĂ se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare și Examinare şi se stabilesc ţinându-se seama de următoarele criterii:
a) să fie în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat,aprobate şi publicate de MECTS;
b) să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor deanaliză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare din partea candidaţilor;
c) să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să aibă grad de complexitate corespunzător conţinutului programelor de bacalaureat, pentru a fi tratate în timpul stabilit, să solicite demonstrarea competenţelor prevăzute în aceste programe;
d) să permită tratarea lor în timpul acordat candidaţilor pentru rezolvare la probeles crise: 3 ore;
Timpul destinat pentru a rezolva subiectele la BACALAUREAT 2017 INFORMATICĂ este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosescnumai creion negru.. Pentru probele scrise la disciplinele „Matematică” şi „Geografie”,candidaţii pot să utilizeze instrumente de desen.
Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de către asistenţi în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi,menţionându-se pe ele „Anulat”, se semnează de către asistenţi şi se păstrează încondiţiile stabilite pentru lucrările scrise.
După ce rezolvă subiectele la BACALAUREAT 2017 INFORMATICĂ şi îşi încheie lucrările, candidaţii numerotează foile, sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenţi. După încheierea numerotării, candidaţii predau asistenţilor lucrările şi semnează pentru confirmarea predării lucrării şi a numărului de pagini.
- Cum trebuie să înveți pentru examenul de Bacalaureat. Trucuri de parcurgere rapidă și de memorare mai ușoară a materiei
- BACALAUREAT 2017 | Lecții de la profesori. 5 greșeli de învățare pentru Bac
Ce nu au voie să facă elevii în timpul examenului la BACALAUREAT 2017 INFORMATICĂ
Candidaţii care susţin examenul la BACALAUREAT 2017 INFORMATICĂ vor semna un proces-verbal, în sala de examen înainte de probă, prin care menţionează că ştiu că dacă copiază sau încearcă să copieze vor fi daţi afară din examenul BAC 2017 şi nu vor mai putea participa la următoarele 2 sesiuni de Bacalaureat.
Elevii NU au voie să între în sala de examen cu: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete. Nu au voie să aibă asupra lor, în îmbrăcăminte, în încălţăminte, în penare sau în bănci manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, telefoane mobile, căşti audio, calculatoare.
Elevii sunt obligaţi să: lase obiectele interzise în sala de depozitare a obiectelor personale.
Ce păţesc elevii care refuză să-şi depoziteze obiectele interzise în examen: candidaţii care refuză depozitarea ghiozdanelor, rucsacurilor, sacoşelor, poşetelor, cărţilor în sala stabilită de comisia de bacalaureat NU vor fi primiţi în examen.
Elevii NU au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul şi nici să schimbe între ei foi de lucrare, ciorne, notiţe sau orice alte materiale care pot fi folosite la rezolvarea subeictelor.
Ce li se întâmplă candidaţilor care încalcă regulile în timpul examenului: sunt eliminaţi din examen, indiferent dau au copiat sau au încercat să copieze, nu mai pot să participe la probele următoare din BAC 2017, în sesiunile următoare nu le vor fi recunoscute notele obţinute la probele susţinute înainte de eliminare – nici la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale -, NU mai au dreptul să participe la următoarele 2 sesiuni ale Bacalauratului.
REZULTATE BACALAUAREAT 2017. Când se afişează notele la BAC 2017
Anul acesta, se modifică regulile pentru contestaţii la BACALAUREAT 2017, dar şi pentru EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Se elimină regula diferenţei de 50 de sutimi, astfel că nota va fi modificată şi dacă între nota iniţială şi cea după contestaţie este o diferenţă mai mică de 50 de sutimi.
„Candidații la aceste examene, atunci când solicită reevaluarea lucrării, iau la cunoștință sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus și cu 0,10 puncte, și cu 0,50. Urmare a reevaluării, nota finală este cea de la contestaţii”, a anunțat Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro