UPDATE 10.45: Au apărut subiectele de la matematică și subiectele de la istorie.
UPDATE 9.00: Examenul a început. Elevii au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor de la matematică sau a celor de la istorie, în funcție de profilul absolvit.
Peste 155.000 de elevi s-au înscris anul acesta la examenul de Bacalaureat, cu aproximativ 20.000 mai mult decât anul trecut. Dintre aceștia 32.000 de elevi sunt din promoțiile anteriore.
Subiectele la Matematică la BAC 2020 vor fi diferențiate în funcție de profilul și specializarea urmate de elevi în timpul liceului.
Proba va începe după ora 9:00, iar elevii au la dispoziție trei ore pentru a rezolva toate cerințele pe foaia de examen.
Măsuri pentru elevii care susțin proba la Matematică la BAC 2020
Pentru examenele de anul acesta au fost luate măsuri speciale pentru protejarea elevilor. Astfel, aceștia nu vor avea voie să intre în examen dacă au temperatura corporală mai mare de 37,3 grade Celsius. De asemenea, în timpul susținerii examenului de Bacalaureat la Română, elevii sunt obligați să poarte măști de protecție.
Elevii care din cauza COVID-19 nu s-au putut prezenta la examenul de Bacalaureat mai au o șansă în sesiunea specială, care începe pe 6 iulie.
Bacalaureat la Matematică 2020. Cu ce au voie elevii în săli și ce le este interzis
Potrivit metodologiei elaborate de Ministerul Educației:
(1) Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.
(2) Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate la alin. (1) în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu sunt primiţi în examen.
(3) Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
(4) Se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea, sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.
(5) Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.
- Subiecte BAC 2020. Ce a a picat până acum
Ce a picat la BAC la Matematică anul trecut
Subiectele la BAC 2019 la Matematică – specializare mate-info
Subiectele la BAC 2019 la Matematică – specializare științe ale naturii
Subiectele la BAC 2019 la Matematică – profil tehnologic
Subiectele la BAC 2019 la Matematică – profil pedagogic
Programul probelor la BAC 2020
Miercuri, 24 iunie, are loc proba obligatorie a profilului la Bacalaureat: Istorie sau Matematică. Joi, 25 iunie, elevii vor susține proba la alegere a profilului.
Vezi calendar BAC 2020
- 22 iunie 2020 – Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă
- 23 iunie 2020 – Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
- 24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
- 25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului – proba E d) – proba scrisă
- 30 iunie 2020 – Afişarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12.00
- 30 iunie 2020 – Depunerea contestaţiilor în intervalul orar 16.00 – 20.00
- 1 – 4 iulie – Rezolvarea contestațiilor
- 4 iulie 2020 – Afişarea rezultatelor finale
Foto: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro